NY UDSTILLING PÅ GUDHJEM MUSEUM: SKUR-FOLKET UDSTILLER

Krukke af Anette Leegaard. Foto©@kasper_agergaard.

Vaser af Alexandru Murar. Foto©@kasper_agergaard.

HOLKAHESTEN har indtil nu været den mest besøgte udstilling i år med blandt andet 325 gæster på fernisage-dagen. NU overlades den store udstillingssal til keramikerne ANETTE LEEGAARD og ALEXANDRU MURAR [Muri]. Til daglig arbejder de i deres fælles værksted i Nexø under navnet SKURET – det er også navnet på udstillingen.

Der er fernisage i dag – lørdag 2. september kl. 14:00 – 16:00, hvor også DU er inviteret. Der er gratis adgang denne dag, hvor der også bydes på kølige drikkevarer.

De to unge kunsthåndværkere har stor bevidsthed omkring hvilke materialer, de benytter. Lokalt indsamlet ler og aske er vigtige ingredienser og spiller en stor rolle, fordi begge har et ønske om at blive så selvforsynende som muligt. På den måde vil de også gerne vise en større forankring til naturen og samfundet.

Skurfolket i ‘Skuret’ i Nexø: Anette Leegaard og Alexandru Murar. Foto©@kasper_agergaard.

Den unikke kombination af materialer giver en stor variation i overflader og nuancer, der ændrer sig dramatisk fra serie til serie. På den måde afviger deres produkter meget fra det udtryk, man opnår, hvis man udelukkende anvender industrielt fremstillede materialer. Det hele brændes i reduceret atmosfære i gas- og brændefyrede ovne, som også påvirker resultatet.

Anette og Muri arbejder i hver deres håndværkstradition; Anette med støbning i porcelæn og Muri med drejning i stentøjsler.

Dette års udstilling af kunsthåndværk indgår desuden i eventet BORNHOLM CRAFT WEEKS, der foregår fra fredag 1. september til søndag 10. september over hele øen.

FAKTA
Keramikudstillingen SKURET
Fernisering lørdag 2. september kl. 14:00 –16:00 med gratis adgang.
Der er åbent torsdage, fredage, lørdage og søndage kl. 13:00 – 17:00.
Fredag 8. september kan du møde Anette og Muri på Museet kl. 16:00 – 17:00.
Sidste dag søndag 22. oktober.

DE PERMANENTE UDSTILLINGER

  • Find Motivet – malerier fra Gudhjem i gamle dage med bykort, hvor du kan gå rundt i byen og tjekke, hvordan motiverne ser ud i dag
  • Gudhjembanen med den fredede station – ude som inde.
  • Oluf Høst Skitsesamlingforstørret på skærm.
  • Dronefilm, der viser hvordan toget har kørt fra Østerlars til Gudhjem.
  • Historien om Christiansøfarten.
  • Skulpturhaven.
  • Sommerfuglemarken.

Entré til museet: 50 kr. Der kan betale kontant, med MobilPay eller med betalingskort.
Gratis adgang for mennesker under 18 år og for medlemmer af Gudhjem By- og Museumsforening. Man kan melde sig ind ved indgangen. Det koster 125 kr. pr. næse og 250 kr. for familie på samme adresse. Medlemskabet giver gratis adgang til alle årets udstillinger.

GAVE TIL MEDLEMMERNE: Der blev forrige år udgivet en flot bog om Holkkahesten i anledning af gruppens 20. udstilling. Spørg efter den hos billettøren. Den er gratis.