NYE UDSTILLINGER PÅ GUDHJEM MUSEUM: BORDETS LANDSKAB + ØJEBLIKSBILLEDER FRA GUDHJEM

John Gibson har tidligere i mange år været lærer på Glas- og Keramikskolen i Nexø. For nylig har han leveret stentøj-service til den højtestimerede, bornholmske Christinshøjkroen. Foto©www.acab.dk.

BORDETS LANDSKAB

DER ER INTERNATIONAL KERAMIK-BIENNALE på Bornholm fra midten af september. ‘European Ceramic Context 2018’ bliver afholdt på Grønbechsgaard i Hasle i tidsrummet 15. september til 11. november.

I slipstrømmen af dette arrangement åbner Gudhjem Museum en udstilling 8. september med otte fremtrædende bornholmske keramikere: John Gibson, Mie Mølgaard, Alan Warnes, Anne Mette Hjortshøj, Ejnar Paulsen, Lov, Rikke Wullf & Sarah Oakman.

De viser alle brugskeramik i form af bordopdækninger, hvor de viser processen i enten direkte form eller via fotos.

Udstilling i Stationsbygningen:
ØJEBLIKSBILLEER FRA GUDHJEM
– fortalt via maleri, fotos og film

Ølhandler og kunstmaler med mere H. P. Haagensen. Foto fra Gudhjem Museums arkiv.

UDSTILLINGENS TEMA er fiskeriet med tilhørende erhverv, men fortæller også om, hvad nogle af de personer der havde fiskeriet som erhverv, gjorde for byen og dens udvikling.

På udstillingen bliver det også muligt, at se den 8-mm-film om SILDENS VANDRING, som blev vist ved et arrangement i vinters på Museet, hvor 120 besøgende fyldte Udstillingshallen til bristepunktet. De udstillede malerier og fotos stammer fra Museets arkiv. Udstillingen vil efterfølgende blive brugt til at forny den permanente udstilling om Gudhjem i Gamle Dage i Stationsbygningens 1. sal.

FAKTA
Fernisage på begge udstillinger: Lørdag 8. september 14:00 – 16:00
Herefter har udstillingerne åben hver dag 13:00 – 17:00 til søndag 23. september
Særarrangementer:
Søndag 16. september 12:30 – 13:30, hvor bla Gibson og Anne Mette Hjortshøj fortæller om deres arebejde.
Fredag 14. september holder Museet åbnet til 18:00 i forbindelse med opstarten af Den Internationale Keramik-udstilling, hvor du og de internationale gæster får mulighed for at hilse på de danske keramikere og se deres arbejder.

Øjebliksbilleder fra Gudhjem fortsætter sammen med Museets næste og sidste udstilling om Gudhjem-maleren Axel Munch fra 28. september til 28. oktober 13:00 – 17:00.

De permanente udstillinger: Gudhjem i Gamle Dage, Gudhjem-Banen og Oluf Høst Skitsesamling.

Entré: 50 kroner. GRATIS ADGANG for mennesker under 18 år og for medlemmer af By- og Mindeforeningen. Det er muligt at melde sig ind ved indgangen. Det koster 100 kroner pr. år.

Kun kontanter eller Mobile Pay.