NY UDSTILLING PÅ GUDHJEM MUSEUM: HOLKAHESTEN VRINSKER FOR 18. GANG.

Holkahestens plakat er i år udført af Anne Sofie Meldgaard.

HOS HOLKAHESTEN er alle udstillerne professionelle. Flere af dem har oven i købet fået tildelt Statens Kunstfonds Livslange Støtte for deres indsats gennem årene.

Kunstnersammenslutningen præsenterer et nyt medlem og to nye gæster til sin årlige sommerudstilling, der åbner i morgen lørdag 3. august.

Det nye medlem af sammenslutningen – som var gæsteudstiller sidste år – er Kirsten Ortwed, der har en landejendom i nærheden af Gudhjem. Til daglig bor og arbejder hun i Köln, Tyskland og Pietrasanta, Italien. Hun er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi 1972-1975 og har modtaget en række udmærkelser, blandt andet Thorvaldsen Medaljen, Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsen Legat og Eckersberg Medaljen.

Årets gæster er Silas Inoue og Michael Geertsen. Silas Inoue er opvokset på øen som søn af den nu afdøde billedhugger Jun-Ichi Inoue. Han er uddannet fra Kunstakademiets Designskole i 2010. Han arbejder med tegning, maleri, skulptur og installation.

Michael Geertsen er uddannet keramiker fra Danmarks Designskole i 1993, og nu bosiddende på Bornholm. Geertsen har haft solo-udstillinger rundt om i verden og er repræsenteret på en lang række kunst- og designmuseer.

Holkahesten har 18 medlemmer af dem udstiller følgende i år: Hans Munck Andersen, Martin Berge, Vibeke Glarbo, Julie Høm, Hans E. Madsen, Hanne Mailand, Anne Sofie Meldgaard, Gerd Hiort Petersen, Kirsten Ortwed, Margit Rosenmeier, Lars Serena, Klaus Thommesen, Charlotte Thorup og Inge Lise Westman.

FAKTA
HOLKAHESTEN 2019
Fernisage lørdag 3. august 14:00 – 16:00
hvor også DU er inviteret. GRATIS adgang.
Herefter åben alle andre dage 13:00 – 17:00.
Sidste dag søndag 8. september.

Entré 50 kroner. GRATIS for medlemme af Gudhjem By- og Museumsforening og for mennesker under 18 år. Det er muligt at melde sig ind ved indgangen. Medlemskabet koster 100 kroner pr. person årligt.
Der kan kun betales med Mobile Pay eller kontant. Der er hæveautomat ved Dagli’Brugsen på den anden side af Melstedvej – afstand 100 meter.

DE PERMANENTE UDSTILLINGER:

NY AKTUEL lokalhistorisk udstilling: HANDEL OG HÅNDVÆRK I BRØDDEGADE FRA 1890-1990, der vises i Stationsbygningen. En spændende udstilling, der fortæller Brøddegades historie i tekst og billeder, beboere for beboer, hus for hus.

I ’pakkerummet’ en udstilling om GUDHJEM-BANEN, der fyldte 100 år for et par år siden. I ’venteværelset’ der står som fra den gang, kan der også ses en 9 minutter lang film, der via en drone viser den vej, som banens damplokomotiv tilbagelagde fra Østerlars til Gudhjem.

På første sal er der indrette et rum til OLUF HØST SKITSER samt hans store maleri af Gudhjem set fra Bokul. Derudover en udstilling, som fortæller om GUDHJEM I GAMLE DAGE, da fiskeriet fyldte det meste. Her kan også ses film fra aktiviteterne på Gudhjems travle fiskeri-havn.

SKULPTUR-PARK

PÅ AREALET foran Museet har der i flere år været opstillet otte større værker i granit – dog 1 styk i jern. Men nu er de syv skulpturer, som forrige år blev udlånt med forkøbsret af billedhugger Jun-Ichi Inoue’s enke blevet placeret ude i landskabet, og mon ikke man med lidt god vilje nu kan kalde de 15 værker for en skulpturpark?!

Skulpturen TSUKI er Jun-Inou Ichis bryllupsgave til Sheena. Foto©ClausSonne.

Museet blev for kort tid siden endnu engang tilgodeset med en skulptur af Jun-Ichi Inoue. TSUKI er noget mindre end de øvrige og er ogsål et udlån af hans enke Sheena. Faktisk har Museet fået alle skulpturerne til låns, og i øjeblikket søges der midler til en erhvervelse. Hvis du kender nogen, der har 850.000 kr., som de ikke ved, hvad de skal bruge til, så ring til Ole Stigemo på 2396 5002. Han kan oplyse Museets konto-nummer. På forhånd tak!