NYE TRÆER – FOR EN GANGS SKYLD

Lindetræ nummer 1 i Holkadalen. Foto©JørgenKoefoed.

DET ER EFTERHÅNDEN sjældent, at Bloggen kan skrive den gode nyhed, at der for en gangs skyld ikke er blevet fældet træer, men derimod plantet nye.

Begivenheden kan opleves i Gudhjems Holkadal – som lige nu er smukkere og roligere end nogensinde. Fem pænt store lindetræer er blevet sat rundt i dalen. Man kan sige, at de erstatter de meget store elmetræer, der blev fældet sidste år på grund af elmesyge.

Træerne skulle faktisk været plantet ved det nyrenoverede anlæg ved den imiterede drejeskive lige over for Gudhjem Museum. Anlægget har man prøvet så godt man kunne, at føre tilbage til, hvordan det så ud, da togbanen til Aakirkeby eksisterede. Her stod netop lindetræer i den hæk, som var der dengang, og nu er blevet genplantet.

Når lindetræerne endte i Holkadalen og ikke i hækken, skyldes det boerne i de huse, der ligger ved anlægget. De ville helst ikke have træer, der på et tidspunkt ville blive så høje, at de ville tage udsigten til havet. De blev så enige med Byforeningen og kommunens Grønne Mand om, at i stedet for træerne, skulle der med tiden, klippes nogle ’pukler’ i hækken, der skulle gøre det ud for træerne.

Lindetræ nummer 2 i Holkadalen. Foto©JørgenKoefoed.

Lindetræ nummer 3 i Holkadalen. Foto©JørgenKoefoed.

Lindetræ nummer 4 og 5 i Holkadalen. Foto©JørgenKoefoed.

LIDT MALURT I BÆGERET

YING OG YANG sørger for balance i tilværelsen. Når der er noget, der er godt, skal der også være noget, der er skidt. Se nu i Holkadalen. Fem nyplantede lindetræer: Flot!

Men.

Førhen var der to skovtursborde i den smukke dal, nu er der kun ét. Hærværksfolk har åbenbart været på besøg. De skulle have skridtpisk med en våd Søndagsberlinger. Foto©JørgenKoefoed.