NYT I GUDHJEM: MUSIKALSKE PIZZA-STYKKER

Bezz og Jacob i deres nyåbnede ‘Nice Slice Baby’ i Gudhjem. Kvinden til højre er yogalæreren Tatanya fra Svaneke, som var med til åbningen i onsdags. Foto©JørgenKoefoed.

When I’m with you, baby
I go out of my head
And I just can’t get enough,
And I just can’t get enough.

Husker du sangen fra 1981? ’Depeche Mode’ sang den i filmen ’The Wedding Singer’. Lige meget hvad, så har du nu mulighed for sætte tænderne i den. Det er en pizza-slice med tomatsovs, kartofler, aubergine-creme, valnødder og mozarella. Den koster 65 kroner hos det nyåbnede NICE SLICE BABY i Bryggerstræde i Gudhjem.

BEZZ FRA LØKKEGADE

Bagmændene, hvoraf den ene er kvinde, er Bezz fra Løkkegade. Hendes efternavn er ikke hemmeligt, men det er så langt og så indviklet, at Din Blogger har opgivet, at få det korrekt ned på papir. Hun har en iransk far og en tysk/norsk mor og har i mange år drevet pladebutikken ’Baden Baden’ fra kælderbutikken på hjørnet af Studiestræde og Larsbjørnsstræde i Latinerkvarteret i København. Lige nu arbejder hun også på ‘Spektakel’ i Gudhjem.

JACOB MED DET HEMMELIGE EFTERNAVN

Den anden hedder Jacob. Bloggen har lovet ikke at nævne hans efternavn. Men det kan godt røbes, at hans mor i mange år var Simon Spies’ højre hånd. Og hans far i forne tider var en kendt tøjmand med butikken ’Norrings Kjoler’ på Kongens Nytorv.

Jacob har gennem tiderne haft næsen dybt nede i en lang række barer og cafeer i København. Sammen med tre kammerater åbnede han i slutningen af 1990’erne STEREO BAR på Israelsk Plads i København. Der var fem trappetrin op til baren og inden for flere trin ned til dansegulvet i kælderen. Det var et sted, der lå lidt skjult, så det var faktisk kun de indviede, som kendte til den. Fx var det ikke usædvanligt, hvis man stod ved baren og drak øl af flasken, stod Kronprins Frederik ved siden af og gjorde det samme.

Efter Stereo Bar, der lukkede efter 11 år i februar 2007, forpagtede Jacob en række kendte cafeer, som fx Hacienda i Ørstedsparken, en tilsvarende i Botanisk Have og cafeen på Charlottenborg.

I de seneste år har Jacob satset på Bornholm efter at en række københavnske venner er flyttet til øen. Her har han ernæret sig som fx hotelchef eller barchef på blandt andet The Falcon Hotel og Nordlandet.

Og nu gælder det så pizza-slice i Gudhjem. Den lille kælderbutik hører til huset, hvor der i gamle dage blev brygget Gudhjem Øl. De nye lejere har indrettet et lille hyggeligt spiseafsnit, hvor man kan nyde sit pizza-stykke, hvis man ikke har lyst til at sidde udenfor.

Jacob har lejet huset over butikken. Han havde en aftale med ejeren – Tesla-manden Henrik – om forkøbsret, men desværre fik han for et par dage siden lige pludselig melding om, at efter huset havde stået til salg i flere år, pludselig var solgt til en keramiker. Så allerede 14. august er det slut med Nice Slice i Gudhjem med mindre Bezz og Jacob kan hitte et nyt sted i byen. Og skulle der dukke et leje-hus eller ditto lejlighed op i byen er Jacob interesseret. Som han slår fast: ”Hvis jeg ikke kan bo i Gudhjem, så bliver det tilbage til København”.

NICE FACTS OM SLICE BABY:
Kælderen i Bryggerstræde 5, 3760 Gudhjem.
Åben onsdage, torsdage, fredage, lørdage og søndage
klokken 12:00-18:00
I højsæsonen – som starter om cirka en uge – åben hver dag
klokken 12:00 til mindst 21:00.

Der er syv forskellige pizza-stykker at vælge imellem:
Like a Virgin [Madonna] til 55 kroner.
Just Can’t Get Enough [Depeche Mode] til 65 kroner.
Wake Me Up Before You Go’ Go’ [Wham] til 65 kroner kroner.
Love Will Tear Us Apart [Joy Division] til 65 kroner.
Hungry Like a Wolf [Duran Duran] til 70 kroner.
White Wedding [Billy Idol] til 70 kroner.
Blue Monday [New Order] til 65 kroner.

Der kan købes vand, øl og vin. Alt er hjemmelavet med så vidt muligt med lokale- og økologiske produkter.

TILBUD TIL GUDHJEM-BOERNE
Gudhjem-boere skal kun betale 55 kroner ­– uanset hvilken pizza, der vælges.