ØJEBLIKSBILLEDER FRA SYMI [14]: DET SYMIOTISKE PYT

DET SYMIOTISKE PYT

”PYT – udråbet, ikke vandpytten – blev i sidste uge kåret som danskernes yndlingsord for indeværende år. Det var resultatet af en afstemning, som Danmarks Biblioteker stod for, hvor pyt tegnede sig for 28 procent af stemmerne. Afstemningen drejede sig om at finde et ord, som ’betyder noget særligt, ord, som gør en glad, eftertænksom eller på anden vis betyder noget for en som menneske’, hvorfor det kan undre, at opløftende substanser som remoulade, rødvin og chokolade ikke var iklædt den gule førertrøje”. Således skrev Susanne Staun i Politiken for ikke så længe siden. Her på Symi bruger man PYT til noget helt andet. Se billederne ovenfor. Fotos©JørgenKoefoed.

FISKENE GØR DET SELV

DER ER MASSER af små fisk i havneindløbet til Yialos på Symi. De kaldes GEFALOS, og kan spises på linie med sardiner og lignende. Forskellen på disse og alle de andre småfisk, så sørger de selv for at marinere sig, inden de kommer på middagsbordet. Foto©JørgenKoefoed.

DE HALVE HUSE

MANGE HUSE i byerne på Symi – der er kun tre – ligger stadig i ruiner eller som faldefærdige gespenster fra Anden Verdenskrig. Selv om de er i miserabel stand, er de ikke billige. Derfor er det ikke spor mærkeligt, at denne husejer kun havde råd til, at sætte det halve i stand. Foto©JørgenKoefoed.