ØJEBLIKSBILLEDER FRA SYMI [22]: HUNDENE OG KUNST PÅ BJERGET MED MERE

HUNDENE HAR DET GODT

Her har menneskets bedste ven sit helt eget bagsæde. Foto©JørgenKoefoed.

Selvføgelig skal trofaste CHIO have sit eget gravsted. Den blev lidt over 15 år. Foto©JørgenKoefoed.

IKKE FORDI MAN SER særlig mange hunde på Symi. Det er mere kattene, der fylder – til trods for, at man hvert år indfanger vilde katte, sætter dem i bure, hvor så en dyrlæge fra Rhodos kommer til øen og giver dem dødssprøjten. Men på en vandretur over bjerget fra Yialos til Nimborio Bugten blev det afsløret, at man tager sig kærligt af de hunde, der nu engang er eller var.

KUNST PÅ BJERGET

Præmien for at nå til tops på bjerget er udsigten til Nimborio Bugten fra det smukke kloster Saint George. Damerne på fotoet er fra henholdsvis Gudhjem og Egeby. Foto©JørgenKoefoed.

Præmien for nedstigningen af bjerget til Nimborio er en enkel, men velsmagende frokost på Metapontis. Forrige år lå det alene her med en halv snes liggestole, nu er der kommet en konkurrerende café lige ved siden af og en vrimmel af sofa-senge og liggestole. Ærgeligt for dette ensomme sted. Heldigvis er stilheden i behold. Det er muligt at sejle hjem kl. 16 og 17. Foto©JørgenKoefoed.

FOR EN HALV SNES ÅR SIDEN var toppen af bjerget en værre rodebunke. Der stod udrangerede biler og motorcykler, rustne benzindunke, gamle havelåger og mere i den dur. Men en ældre herre har åbenbart købt en del af området. Ikke alene har han ryddet op, men han har også malet et par store tableauer, som man kan studere, når man passerer forbi på den nu også meget komfortable sti. Og ja, det er ikke potteskår og knækkede søjler, der udstilles, men noget mere nymodens: Fx Rødhætte, Peter Pan og Pippi Langstrømpe med flere. Fotos©JørgenKoefoed.

STØJSVAG MOTOR

DER ER BILER på øen, men de fleste symioter drøner nu mest rundt på en motorcykel eller en scooter … og alle er udstyret med en lydpotte, men flere af dem har set bedre dage. Så der er altid et køretøj, der passerer, når man nyder sin cocktail eller ouzo på en af de mange havnecafeer. Men i år var der dukket meget støjsvage køretøjer op: EL-cykler. Men ikke alene det. Stellet er udelukkende lavet af træ. Bortset fra at de sikkert er meget bæredygtigt vejer de en halv ton. Sådan én tager man ikke lige på nakken og løber med. Det er hotellet Delagos Suites i Nimborio Bugten, der stiller cyklerne til rådighed for deres gæster. Foto©JørgenKoefoed.

MÆLKE-PROMILLER

For ikke at promillerne skal fordampe i denne MOOSE MILK, er der lagt et låg af liflig chokolade. Foto©JørgenKoefoed.

Sådan bliver MOOSE MILK præsenteret i EVAs cocktailbog. Foto©JørgenKoefoed.

Manden bag EVAs Moose Milk: Antoni foran sit kæmpe arsenal af alverdens spiritus. Han mangler dog en Aalborg Aquavit. Foto©JørgenKoefoed.

DER ER MANGE havnecafeer i Yialós, men det er nok EVA, der har den højeste score, når det gælder antal cocktails. Bloggen har tidligere vist den lille cocktailbog, som ejeren Antoni selv har produceret med tegninger og text. Bloggens nummer 1 er den berømte MOOSE MILK. Den består af Vodka, Kahlua, Mørk Rom, Vanillie-is og Mælk. Ved indtagelse af tre af dem, så begynder du at have svært ved at komme op ad trapperne hjem,.

DEN GRÆSKE BAGERES FRANSKBRØD

BLOGGEN HAR fortalt om byens bager ved havnefronten. Han laver alle sine brød i en stor pizza-ovn varmet op af gamle knudrede trærødder. De har en knasende brød skorpe og er stadig varme, når man kommer om morgen. Og så koster de kun det der svarer til 11 kroner. Der manglede et foto til det tidligere blog-indlæg. Her er det. Foto©JørgenKoefoed.

FARVEL FOR DENNE GANG

DER ER MANGE forskellige færger, der forbinder Symi med Rhodos. Én af dem er det store skib Panagia Skiadeni. Den ligger i fast rutefart mellem forskellige øer. Man kan vælge at sidde på dækket med kraftig motorstøj og udsigt eller nede under i salonen med aircondition, stilhed uden udsigt. Når man skal til færgen med sine tunge kufferter er det en fordel at tage den store, hvis du bor i højre side af havnen – det er her den ligger til – modsat nogen af de andre. Fotos©JørgenKoefoed.