ØSTERLARS RUNDKIRKE SOM LOKKEMAD

De sidste fire præster ved kirkerne i Gudhjem og Østerlars: Knud Henning Hansen, Thomas Holden Jensen, Marianne Leonhard Ring og Meghan Welsch Jakobsen. Fotos©JørgenKoefoed.

DEN FØRSTE PRÆST der blev indsat i kirkerne i Gudhjem og Østerlars hed Henrik Grene. Han stoppede i 1370. Den sidste hed Meghan Welsch Jacobsen. Hun stoppede 15. november 2020. Siden har vikarer inden- og udenfor emeritus-rækkerne holdte de nødvendige gudstjenester søndag efter søndag. Lige nu er det Stig Lønsborg Saxbjørn og Frank Kærgaard, der hjælper, indtil der kan fastansættes en ny. Og det har vist sig ikke at være så let.

Første ansøgningsrunde som sluttede i december sidste år gav kun to ansøgninger, hvoraf den ene trak sig, da han havde fået embede et andet sted. Og med kun én ansøger, mente menighedsrådene, at det var for lille et ansøgninhsfelt. Så nu prøver man igen.

Bloggen har fået lov til at gengive stillingsannoncen, som indeholder nedenstående text. Del texten, hvis du kender den rette til jobbet – kvinde som mand.

DRØMMER DU OM EN RUNDKIRKE
Østerlars-Gudhjem Pastorat på Bornholm søger ny præst. Pastoratet består af to sogne, to kirker.

Hvem vil ikke gerne være præst o denne prægtige rundkirke – ovenikøbet med en meget pittoresk og nyisatndsat præstegård i gåafstand. Foto©ØsterlarsMenighedsråd.

Vi tilbyder:

 • Et meningsfyldt arbejde i et pastorat med en engageret menighed, god stemning, godt samarbejde kirkerne imellem og god kirkegang. Hos os er kirken og præsten en naturlig og efterspurgt del af lokalsamfundet og kulturlivet.
 • Overordnet er pastoratet kendetegnet ved et stort fokus på sang og musik, hvilket ikke bare udfolder sig i Østerlars – Gudhjem Kirkekor, men også afspejles i en bred vifte af musikgudstjenester og koncerter. Endvidere bruges Gudhjem Kirke til babysalmesang og sangaftener.
 • Præsten afholder andagter på vores plejehjem i Gudhjem.
 • Kirkerne har dedikerede medarbejdere, arbejdsomme menighedsråd og frivillige samt et tillidsfuldt og ordentligt samarbejde med kollegerne i øens øvrige sogne.
 • Præstegården ligger i Østerlars Sogn ved rundkirken. Fra den meget ikoniske kirke og præstegård er der udsigt til mark og skov. Præstegården er en firlænget gård, hvor stuehuset indeholder privat hjem, kontor og konfirmandstue. Konfirmandstuen anvendes til undervisning og menighedsrådsmøder m.m. Det private hjem er med god plads: to store stuer, køkken, bryggers, bad og fire værelser. Boligen er istandsat og indflytningsklar.
 • Der er busstop lige uden for døren, friskole i Østerlars og integreret daginstitution i Gudhjem. Gudhjem er med specialbutikker, biograf og svømmehal samt et blomstrende kunst- og kulturliv et naturligt midtpunkt for mange aktiviteter og lokale traditioner. Naturen og klippekysten er en oplevelse og lise for sjælen med mange muligheder for skønne vandreture. Endvidere findes et livligt fritids- og foreningsliv i begge sogne.
 • Som præst indgår du i et engageret, åbent og inkluderende fællesskab, hvor den kristne forkyndelse er båret af en stor omsorg for det nære, hvor omgangstonen er munter og hjælpsom, og hvor der arbejdes med glæde. Du kommer aldrig til at stå alene med arbejdet og ansvaret for at drive kirke i Østerlars – Gudhjem Pastorat.

Vi søger:

 • En præst med folkekirkelig tilgang, der vil forkynde åbent, inkluderende og engageret, som er samarbejdsorienteret og fleksibel og vil tage del i vores gode lokalsamfund med mennesker i alle aldre.
 • Ansøgningsfristen udløber d. 1. marts 2021
 • Se yderligere vedr. stillingsopslaget på Østerlars og Gudhjem Kirkers hjemmesider.
 • Tilflytterkonsulent på Bornholm: Rune Holm
 31 21 88 80/rh@bornholm.biz
 • Yderligere oplysninger fås hos formand Erling Aabye Dam 24635436, Østerlars og formand Jakob Post 004670279980, Gudhjem