OM DET KAN SIGES [229] OM PUTIN OG EUROPA, OM PUTINS KULDE – OM SPLITTELSE OG OM FJENDSKAB

MAN HØRER SÅ MEGET. Nogen gange så meget at ørerne er ved at falde af. Og det er trods alt det sjoveste – eller det mest interessante:

Dronningen om Putin i Weekendavisen: Putin troede han kunne splitte hele Europa ad, men han fik os til at stå sammen.

Dronningens indtryk af Putin efter besøg i 2011 og 2014 fortalt til Weekendvisen: Jeg kan huske, at jeg tænkte, han ikke var behagelig. Jeg har aldrig set så kolde øjne i mit liv.

Forfatteren Birgithe Kosovic i interview med Berlingskes Christian Foldager efter hun er blevet udstødt af det ’gode selskab med de rigtige meninger’ efter terrorangrebet ved Kanonhallen: Det er smertefyldt og dybt rystende, når man opdager, at man i væsentlig forstand mister sit land. At det, som man elsker allermest, langsomt glider en af hænde. At vi er meget mere splittede, end jeg forestillede mig. At det er en konflikt, hvor trusler og dødsvold er en del af forhandlingen. At det er lige meget, at du kalder dig demokrat. For det er de andre ikke nødvendigvis. En del af dem er direkte fjender af demokratiet. Og når de har defineret fjendskabet, er du ikke fri til at melde dig ud af det.

Forfatteren Birgithe Kosovic i interview med Berlingskes Christian Foldager: Som samfund har vi meget svært ved at erkende, at nogen vil os det ondt. At fjendskab findes. Og derfor er vi tilbøjelige til at vælge freden frem for friheden. Til at give efter for islamisterne og tilpasse samfundet til deres krav. Men fjendskabet forsvinder ikke af den grund. I sidste ende må vi konfrontere det.