OM DET KAN SIGES [247] OM DEN ENESTE RIGTIGE VALUTA , OM APPELSINSAFT – OG OM INDVANDRINGEN

MAN HØRER SÅ MEGET. Nogen gange så meget at ørerne er ved at falde af. Og det er trods alt det sjoveste – eller det mest interessante:

Tidligere medlem af Italiens deputerkammer, Luigi Barzini, citeret af tv-jounalist Eva Ravnbøl i hendes bog GUD ER ITALIENER: Italien har altid haft mange uhyrligt inkompetente generaler, præsidenter, tyranner, professorer, journalister og industriledere. Men italienerne vil aldrig tolerere inkompetente operasangere, dirigenter, kurtisaner, ballerinaer, skuespillere, filminstruktører, skræddere og kokke. I en verden fyldt med uorden, katastrofer og bedrag er skønheden af og til det eneste, man kan stole på. Kun kunstnerisk storhed er ufordærveligt. Nydelse kan man ikke købslå om. Og til tider er måltidet den eneste rigtige valuta.

Eva Ravnbøl i sin bog GUD ER ITALIENER: Min venindes svigermor, Ira, sagde altid: Presset appelsinsaft er guld om morgenen, sølv om dagen og bly om aftenen.

Filosoffen og debattøren Eva Agnete Selsing på Kristeligt Dagblads Nikolaj Kraks spørgsmål ”Hvad er det værste ved den tid vi lever i?”: Det er den islamiske indvandring, som fører vold, utryghed og opløsning af Europa med sig. Den udgør en eksistentiel trussel mod vores børn og er uden sammenligning det værste ved vores tid. Der er langt ned til det næste på listen.