PÅ SPORET AF BORNHOLMER-MALERNE

Et meget stort og tydeligt kort angiver sammen med malerierne, hvor man kan finde motiverne. Fotos©JørgenKoefoed.

GUDHJEM MUSEUM har et arkiv i forbindelse med udstillingsbygningen. Det rummer en stor samling af især malerier med motiver fra Gudhjem. Det resulterede i en udstilling i den aflange Vestibule i stationsbygningen. Den er blevet proppet med Gudhjem-malerier af blandt andre Hans Peter Haagensen [1884-1958] og de 3xKøie’r: Ernst [1872-1960], Henning [1913-1997] og som rosinen i pølseenden nulevende Kasper [1954- ].

Udstillingen har museet valgt at kalde FIND MOTIVET. En lidt kryptisk titel, som først nu giver mening efter, at det tilhørende katalog er kommet ud fra trykkeriet. Den firefløjede A4-pjece viser med kort, koordinaler og QR-koder, hvor du kan finde 15 af de malede motiver. Den lægger op til, at det nu er muligt at gå på jagt efter de steder, hvor de pågældende kunstnere har stået med deres staffeli og malerkasse og nedfældet markante motiver fra Gudhjem.

I forbindelse med udstillingen og pjecen er der udskrevet en lille konkurrence. Museet opfordrer til, at ‘kunst-stifinderne’ tager fotos af de fundne motiver, og deler lige så mange de vil på museets Facebookside @gudhjemmuseumogby. Hver måned fra juli til oktober vælges et vinderfoto. Præmien er en af museets mange kunstbøger plus adgangsbilletter til museet for fire personer.

Det er kunstneren og grafikeren Malene Kyed, der har galleri og værksted i det gamle røgeri på Ejnar Mikkelsensvej lige over for Gudhjem Kunsthandel, som har designet den instruktive FIND MOTIVET-pjece.
Pjecen ligger på Gudhjem Museum, men er også spredt rundt i byens forretninger, restauranter og på turistkontoret selvfølgelig.