PANDEKAGEMANDEN ÆÆÆLSKER JAGUAR

Jaguar Sovereign – monarken blandt biler. Foto©JørgenKoefoed.

Det er ikke en sag for #MeToo. Sandra ville selv agere blikfang, når nu Pandekagemanden ikke ville. Foto©JørgenKoefoed.

VI VED GODT, at Pandekagemanden er til smilende og meget servicerende og meget hurtige piger, når det gælder hans personale i Pandekagehuset. Men vi var vist ikke klar over, at han også er til de allermest eksklusive biler. Men det er han!

Lige pludselig stod der en skinnende, nylakeret JAGUAR SOVEREIGN over for Pandekagehuset i Brøddegade i Gudhjem. Den skinnede som kattelort i måneskin, skønt det lignede en model fra sidste årtusind.

BLOGGEN: Gustav, hvordan kan det være du har købt bil? Har du overhovedet i kørekort?

PANDEKAGEMANDEN: Det er fordi, jeg elsker Jaguar-biler. Det har jeg altid gjort … og jeg har ejet adskillige gennem mit lange liv.

BLOGGEN: Jo, ja, det forstås. Men hvad skal du bruge en bil til?

PANDEKAGEMANDEN: Som jeg sagde før: Jeg elsker Jaguar. Desværre er det længe siden jeg har ejet én, men pludselig en dag bliver jeg ringet op af min gode ven, som er bilforhandler i Svendborg. Han havde netop modtaget denne Jaguar Sovereign fra godsjeren fra Boltinggaard Gods på Fyn. Den er ganske vist fra 1988, men den har kun gået 92.0000 km og udvendigt fået en gang keramisk lak og indvendig incl. bagagerum  fremstår den, som om godsejeren kun har kørt i den, når han skulle i audiens hos Dronningen. Det skete ikke så tit. Til daglig kører han jo jeep, når han skal på sine daglige ture for at tilse sine besiddelser.

BLOGGEN: Hvad har sådant en fin karet kostet?

PANDEKAGEMANDEN: Det kan jeg ikke huske. Det skal vi ikke tale om.

Ved en afsøgning på nettet kommer der priser tæt på 100.000 kroner frem, men med det lave kilometertal og det uberørte indre må prisen have sneget sig over de 100. Men det er jo i virkeligheden ikke særlig meget for en bil i dag, hvor folk kan finde på at ofre både det tre- og firedobbelte. Men så kører de nok også mindst det tre-dobbelte antal kilometer på literen. Den gamle Jaguar er en benzinsluger med omkring 8 km på literen.

Lige meget hvad, Jaguaren får adskillige mænd til at standse op foran Pandekagehuset. Og hvad er mere nærliggende end at forlænge det smukke syn med en pandekage eller to!

Pandekagemandens nye gamle Januar skinner som en nyslået daler – udvendig som indvendig. Foto©JørgenKoefoed.