PANDEKAGER – NU OGSÅ MED PØLSER

Pandekagemanden dugfrisk … netop hjemvendt fra verden. Foto©JørgenKoefoed.

GUSTAV BEDRE KENDT under pseudonymet PANDEKAGEMANDEN er vendt tilbage fra Thailand, Egypten og her for nylig fra New York. Hvis den mand ikke er rundt på gulvet, så er han i hvert fald rundt på kloden.

I sidste uge brunede han kål i den helt store stil og serverede det for et lokalt publikum.  Og lige om lidt tilføjer han Pandekagehusets repertoire med fastfood-mad.

Nu sætter Pandekagehuset gang i udeserveringen. Denne nybyggede trappe fører ikke op til himmerig, men noget der ligner. Foto©JørgenKoefoed.

BLOGGEN: Gustav, er det ikke lidt af et skråplan. Du laver verdens bedste pandekager med sprød kant. Hvorfor skal det nu ødelægges med røde pølser?

PANDEKAGEMANDEN: Det skal jeg sige dig, min ven. Det er ikke så meget for at øge omsætningen, selv om det vel ikke er forkert at ville tjene [flere] penge. Nej, det er for at hjælpe de mange børnefamilier, der kommer her.

BLOGGEN: Kom ikke og fortæl mig, at børn ikke kan lide dine pandekager.

PANDEKAGEMANDEN: Det kan de … men kun mine dessert-pandekager. Når en familie med to mindre børn kommer her, vil forældrene have, at deres poder først skal have noget rigtig mad – altså en mad-pandekage – før de kan få en dessert-pandekage. Problemet er, at børn ikke bryder sig om en pandekage med grønt og lidt kyllingestykker. Derfor piller de bare lidt i fyldet, som de nægter at spise. Så strammer forældrene til, og siger, at før de har spist op, vanker der ikke dessert. Så begynder børnene at græde, og så er dén dag ødelagt.

BLOGGEN: Du vil altså komme børnefamilierne til undsætning?

PANDEKAGEMANDEN: Ja, det vil jeg. Hos mig skal gæsterne hygge sig. Så jeg vil nu tilføje menukortet franske hotdogs, kyllinge-nuggets og pommes frites.

BLOGGEN: Så komme hele restaurationslokalet plus en del af Gudhjem jo til at stinke af overophedet friture-olie. Det lyder ikke særlig kønt i disse spis-sundt-tider.

PANDEKAGEMANDEN: Det kommer ikke til at lugte af olie. Jeg har erhvervet en speciel lille ovn til at opvarme tingene i. Så nul friture-os. Desuden bliver disse tre ting lavet og serveret fra mit lille separate bar-skur i haven.

BLOGGEN: Hmmmm … jeg var slet ikke klar over, at du var SÅ børnevenlig Gustav. Men hvornår starter du sæsonen for alvor?

PANDEKAGEMANDEN: Det gør jeg formentlig i denne uge.