PARIS NU [95] – KUNST HER OG DER

KÆRLIGHEDENS BY kalder man den franske hovedstad. Men man kunne med rette også kalde den MADENS BY eller måske især KUNSTENS BY.  I Paris støder man på kunst over alt. Det er slet ikke nødvendigt at gå på museer eller kigge inden for i de mange små og store gallerier. Tag solbrillerne på og mens du slentrer afsted dukker det ene værk op efter det andet. Måske stikker du alligevel snuden inden for, hvis noget kræver et nærmere eftersyn.

ALTAN-KUNST: Flot ser han ud, som han står der splitternøgen i strålerne fra den nedadgående sol. Se ham i Rue Vaugirard 58 i 6. arrondissement. Foto©JørgenKoefoed.

FIRST SHOOT: Kunstneren Bastita har sikkert en mening med denne indpakkede tingest, der angiveligt ligner noget man kan dræbe et menneske med i USA. Set hos Galerie Vieceli i Rue du Pas de la Mule 5 lige ved Place des Vosges i 4. arrondissement. Foto©JørgenKoefoed.

DEN RØDE BALLON: Den gang i 1956: En lille dreng finder en rød ballon, der tilsyneladende lever sit eget liv. Ballonen bliver drengens ven og sammen drager de to på eventyr i Paris. Albert Lamorisse’s ‘Den Røde Ballon’ var en sikker Guldpalme- og Oscar-vinder ved premieren i 1956 og er i dag en børnefilm-klassiker. I 2019 handler det om noget andet: En gyser, hvor en lille mus lægger sit liv i hænderne på Den Røde Ballon. Værket set på Hôpital St-Vincent-de-Paul, der i dag er omdannet til en fransk udgave af Christania. Foto©JørgenKoefoed.

PORTRÆT AF DIN BLOGGER: Foto-kunstneren Catherine Ikam laver portrætter, hvor beskueren selv lægger ansigtet til et meget specielt automatisk-bevægende camera – som kort tid efter viser portrættet på en skærm. Set på Media Art Fair i Cité Internationale des Arts i Rue de l’Hôtel de Ville 18 i 4. arrondisement. Foto©JørgenKoefoed.

GALERIE MARIA LUND: Du skal naturligvis altid kigge ind på det eneste danskejede galleri i Paris. Maria Lund har to danske kunstner i sin stald med faste årlige udstillinger: keramikeren Bente Skjøttgaard og maleren Peter Martensen. Men ellers sværmer hun for det asiatiske, som fx den 40-årige sydkoreanske skuespiller og kunstner LEE JIN WOO, der netop NU udstiller i galleriet i nummer 48 i Rue de Turenne i 3. arrondissement. Udstillingen har titlen ERANTIS og det er sidste dag 18. maj. Foto©GalerieMariaLund.