PARIS NU [105] – FOCUS PÅ DEM UNDER TYVE

BILLIGT ØL

L’APERO på Boulevard du Montparnasse 159. Åben fra 8 morgen til 2 nat. Lukket søndage. 4 euro for en pint. Foto©JørgenKoefoed.

CHEZ PAPA er faktisk en kæde af restauranter og barer. Denne her ligger på Boulevard du Montparnasse 138. Har åbent fra 9 morgen til 2 nat alle dage. 4 euro for en pint. Foto©JørgenKoefoed.

MY BAAR ligger på Boulevard du Montparnasse 152. Har åbent fra 8 morgen til 2 nat. Lukket på søndage. 3 euro for en pint. Det er 1 euro mere end i 2018!!! Din Bloggers stam-bar. Foto©JørgenKoefoed.

Sådan ser en pint ud på My Baar. Foto©JørgenKoefoed.

DET ABSOLUT BILLIGSTE øl-sted i Paris må næsten være på Montparnasse. Nærmere betegnet på Boulevard du Montparnasse. Her er tre steder, der ligger tæt på hinanden, som kappes om den øl-drikkende pariser-ungdom. Så hvis du kan holde ud at sidde blandt unge, smukke, kvindelige rygere af håbløst hjemmerullede cigaretter med påmonteret filter og drenge stor-dampende på deres e-cigaretter – alle meget højttalende – kan du pådrage dig en billig brandert – samtidig med at du prøver at finde ud af, hvad de taler om.

SÅ KAN DET IKKE BLIVE HØJERE

EN CANCER PÅ 7 ÅR, DET ER ALVORLIGT! Dine donationer: guerirlecancerdeleenfant.fr. Foto©JørgenKoefoed.

TOUR MONTPANASSE er en 209 meter høj skyskraber i Paris, beliggende sydøst for Eiffeltårnet. Bygningen er opført i perioden 1969-1973 og var den højeste i Frankrig indtil 2011. Pr. januar 2018 er den med sine 59. etager den 18. højeste skyskraber i EU. Så hvis man virkelig skal reklamere for et eller andet i byernes by må det være stedet. Normalt lægger højhuset ikke facade til slige ting, men denne meddelelse om at donere penge til syge børn med cancer, kan man vist ikke sådan sige nej til.

HVOR BLEV HAN AF?

Fotos©JørgenKoefoed.

DET ER ALTID en stor oplevelse, at gå på opdagelse på den store Montparnasse-kirkegård. Der er masser af kunst, smukke skulpturer, pudseløjerligt gravpynt, men hist og pist bliver man også vidne til tragiske hændelser. En af dem er det store gravsted for Troutot-Bloom. Hans dødsdato står ikke på graven, måske fordi han slet ikke er død. Her er blot angivet, at han forsvandt 16. juli 1992. På det tidspunkt var han 17-et-halvt-år gammel. Et uskarpt foto taget november 1991 hænger på en pind og blafrer i vinden ved graven. Hvor blev han af? Et spørgsmål som desværre rigtig mange forældre stiller sig selv hver dag. For faktisk forsvinder en million børn og unge hvert år alene i EU ifølge den internationale organisation ’Amber Alerts’ afdeling i Europa. Her er der både tale om børn, der er væk i kortere tid og bliver fundet igen, men der er også tale om børn, der forsvinder og ikke kommer tilbage igen.