PARIS NU [107] – JAGTEN PÅ MONSIEUR CARL – 2:4

DIN BLOGGER er i Paris i sidste halvdel af september og har besluttet at få kontakt til Monsieur Carl eller som han rigtig hedder Carl Johan Bocksch-Juul. Han skal have en hilsen fra familien Svenningsen i Gudhjem, hvis mandlige del han har være på FN-fredsmission i Gaza med for herrens mange år siden.

Det er i denne ejendom i rue de la Comète, at Monsieur Carl holder til. Foto©JørgenKoefoed.

Via www.societe.com oplyses adressen 13, rue de la Comète i det exclusive 7. arrondissement – en lille kilometer øst for Eiffeltårnet. Telefonnummeret der oplyses er udgået. Gad vide om denne Monsieur Carl stadig har gang på jorden?

En søndag spadserer Din Blogger fra sin lejlighed på Boulevard du Montparnasse til den lille smalle rue de la Comète. Jeg finder nummer 13, men i Paris er det sådan, at man skal kende den 4-cifrede kode for at komme ind i vestibulen, hvor der som regel er et ringe-system til de forskellige lejligheder. Men jeg kan ikke komme ind. Jeg opgiver og går videre ned mod rue Saint Dominique, men stopper da jeg fra øjenkrogen ser, at der komme en mand ud fra nummer 13. Det er ikke Carl. Han er to meter høj og ham her er nærmest det halve. Jeg vender tilbage og tænker, at der måske igen kommer nogen ud eller nogen, der skal ind.

Heldet er med mig.

Et minut efter er en mand på vej ind. Jeg anråber ham og spørger, om Carl Johan Bocksch-Juul stadig bor i ejendommen. Manden, der senere viser sig at være den portugisiske concierge, nikker, men mener han er på ferie lige nu. Inde i vestibulen trykker han på knappen til Carls lejlighed. Ingen svar. Jeg lægger mit visitkort i hans postkasse med en ’hilsen fra Gudhjem’ og går ud på gaden og atter på vej mod rue Saint Dominique. Næsten helt nede bliver der med en kraftfuld røst råbt ’JØRGEN’. Jeg vender mig om, og kan på lang afstand konstatere, at det må være to meter høje Carl, der råber.

Jeg haster tilbage. Her rækker jeg hånden frem med ordene: ”Monsieur Carl, I persume”. Det kan han bekræfte.

DIN BLOGGER: Jeg har en hilsen til dig fra Gudhjem.

CARL: ????

DIN BLOGGER: Ja, fra Flemming Sveningsen, som du var FN-soldat med i 60’erne i Gaza.

CARL: Jamen dog. Bor han nu i Gudhjem?!

DIN BLOGGER: Jeg skriver bloggen MELLEM GUDHJEM OG PARIS. Jeg kunne godt tænke mig, at skrive en lille historie om dig. Jeg har læst Jyllands-Postens artikel fra 1992. Du har jo levet et spændende liv. Har du lyst til at medvirke?

CARL: Ja, det kan vi da godt finde ud af. Men det kan ikke blive i dag.

DIN BLOGGER: Hvad med i morgen kl. 15?

CARL: Det er en aftale. Du får lige dørkoden, så du kan komme ind i vestibulen og ringe efter mig. Apparatet er sådan set i stykker. Jeg kan hverken sige noget i højttaleren eller åbne døren. Jeg kan blot høre, at der bliver ringet. Så kommer jeg ned og åbner.

Jeg siger farvel til Carl og også til den nydelige, ældre dame, som han står sammen med ude på gaden.

Fortsætter i morgen med interviewet med Carl Johan Bocksch-Juul.