PARIS NU [109] – RAPPORT FRA EN LUKKET BY (2:2)

Foto©JørgenKoefoed.

BLOGGEN HAR KONTAKTET to af sine stringere i Paris, for at høre om livet i en normalt kogende storby, der er gået af kog.

Monsieur Carl fotograferet i sin gamle lejlighed i Rue de la Comète i  7. arrondissemnet. Foto©JørgenKoefoed.

I går rapporterede MARIA LUND fra sit private indelukke et sted i Paris, hvor hun sidder fast og føler sig som en burhøne. Madame Lund driver i øvrigt det eneste dansk-ejede galleri i Paris: GALERIE MARIA LUND, som pt er tvangslukket.

I dag fortæller CARL JOHAN BOCKSCH-JUUL fra Paris. Han kom til byernes by som ganske ung, hvor han startede som bydreng for den berømte, danske modefotograf i Paris Gunnar Larsen og siden blev dybt involveret i kunst blandt andet gennem det prestigefyldte magasin CONNAISSANCE DES ARTS

Bloggen bragte november 2019 en serie med titlen JAGTEN PÅ MONSIEUR CARL. Her fremgik det, at Carl senere på året skulle flytte til en ny lejlighed – denne gang med balkon og eftermiddagssol på Boulevard de Pont-Royal i 5. arrondissement.

Her er hans beretning dels om flytningen, som i Frankrig stiller store krav til sine flyttende borgere, og dels om Kina-virussen, som også har lukket Frankrig ned:

TO PLAGER: FLYTNING OG CORONA

Carl Johan Bocksch-Juul, Paris, 27. marts 2020: JA, VI ER NU i meget hårde tider. Men inden jeg skriver om tilstanden her i Paris, vil jeg trods alt først tale om min flytning og sige, at jeg lige med det samme blev meget glad for min nye lejlighed. Forandring fryder … men ikke uden problemer.

Da jeg skulle skrive salget under, er reglerne sådan i Frankrig, at lejligheden du forlader skal være ryddet. Jeg troede, jeg kunne blive i rue de la Comète til slutningen af november, indtil den nye var i orden. Ork, nej! Det må man ikke, og køberen kunne jeg selvfølgelig ikke få fat i, så alt mit ragelse i 120 flyttekasser måtte på ’garde-moi le’. [opbevaring] … og jeg og min kat Muller skulle finde et sted at bo, inden den nye lejlighed var klar.

Flere venner tilbød husly, men katten! Nej, den var man ikke vild med. Den ville jo kradse i møblerne.

Heldigvis havde en gammel veninde en tom lejlighed til salg 40 kilometer syd for Paris. Der camperede Muller og jeg på luftmadras i tre uger, inden vi kunne flyttet ind på Boulevard de Port-Royal.

Desværre var der en del arbejde, som min snedker skulle udføre og endnu mere desværre var der blevet lukket for strømmen. Det tog tre uger inden elektriciteten blev genetableret. Ja, vi er jo i Frankrig!

Så kom strejken. Diverse ting håndværkerne havde bestilt, ventede vi på i ugevis. Man boede med flyttekasser og flytterod i næsten tre måneder inden alt blev færdig. Heldigvis lige inden Corona-virussen blev så alvorlig, at der kom udgangsforbud, som lige nu bliver strengere og strengere. Da går det endelig op for mig, hvor glad jeg er for denne større bolig … og så med balkon, hvor der er sol fra klokken 13 til 18. Jeg nyder og sidde dér i solen og se på noget så underligt, som en boulevard næsten uden trafik og mennesker.

Jeg bor 300 meter fra begyndelsen af Rue Mouffetard.En god og dejlig indkøbsgade med mange små butikker; flere bagere, slagtere, ostehandlere og så videre plus et Supermarché. Mærkeligt næsten uden mennesker.

Franskmændene respekterer reglerne med afstand til andre kunder i butikken, men det tog sin tid.

VI, DE UDSATTE

Hvor længe vil denne virus vare? Ingen ved det. Det er uhyggeligt! Vil jeg blive smittet? Nogen jeg kender stopper livet nu her inden så længe. Os der har den alder, vi har [80 år] og diverse skavanker er udsatte. Vi får se!

En ting er, at jeg tror, jeg vil se anderledes på tingene, når virussen er bag os. Men jeg håber, at kunne rejse igen. De tre rejser, som var planlagt her i foråret er blevet annulleret, og mon de små bureauer vil overleve ?? Ja, kan andre små virksomheder fortsætte? De har jo ikke nogen store og stærke bag sig. Den franske stat lover at hjælpe. Det vil vise sig, om de så gør det.

Håber at det hurtigt får en ende, så vi igen kan gøre, hvad og når vi vil.

Mange hilsner fra Carl

PS: Hils Inge og Flemming Svenningsen i Gudhjem.

 

Hvis du ikke fik læst de fire indlæg om Carl kan du nå dem her:

PARIS NU [106] – JAGTEN PÅ MONSIEUR CARL – 1:4
9. november 2019

PARIS NU [107] – JAGTEN PÅ MONSIEUR CARL – 2:4
10. november 2019

PARIS NU [108] – JAGTEN PÅ MONSIEUR CARL – 3:4
11. november 2019

PARIS NU [108] – JAGTEN PÅ MONSIEUR CARL – 4:4
12. november 2019