PARIS NU [116] – STORE KAGER DER FYLDER OG AT BO I BYERNES BY MED MERE

KAGER DER VIL NOGET

DER ER RIGTIG mange bagere i Paris. De sælger alle sammen baguettes i flere afskygninger. Men den gode gamle – tynde med sprød skorpe bagt på hvedemel – er nu den bedste. Men bagerne byder også på meget udsøgte og specielt smukke kager. Tag fx en gåtur ned af den travle forretningsgade Rue Daguerre i 14. arrondissement. Masser af restauranter, caféer, fødevareforretninger – ikke mindst kagefabrikken AUX MERVEILLEUX de FRED. Ikke alene er kagerne i en størrelse, der matcher Eiffeltårnet, men det er også muligt, at kigge ind gennem vinduerne og se, hvordan de bliver til. Priserne er også pænt høje: 124 kroner for fire styk. Bon appertit! Fotos©JørgenKoefoed.

HVEM NEDKOMMER FØRST

SPØRGSMÅLET ER om kvinden og manden på plakaten begge har været på besøg hos kagefabrikken i Rue Daguerre – eller om de begge eller kun den ene er gravid? Det vil hel sikkert vise sige inden længe. Foto©JørgenKoefoed.

CAFEEN FOR ALLE

CAFÉ COTE SAINT-GERMAIN er placeret på den meget trafikerede Boulevard St-Germain, der løber gennem ikke mindre end tre arrondissementer: 5., 6. og 7. Cafeen skiller sig ud fra alle de andre i gaden, hvor mennesker af alle køn – inklusiv trans- og intet-kønnede – kan slå sig ned. Men her har tøj- og kramme-bamser også en mulighed for at sidde og slappe af efter en lang dag i nogle små børns arme. Så kan det ikke blive mere woke! Foto©JørgenKoefoed.

HVEM ER BLEVET GIFT MED HVEM

I DANMARK ER DET IKKE muligt sådan lige at få oplyst, hvem der for nylig er blevet smedet sammen med hvem. Det kan man til gengæld se i udhængsskabet ved rådhuset i 6. arrondissement. Fx meddeles det, at madame Jeanne Renée Alix, chief de project e-commerce, er blevet gift med Vincent Paul Lefévre, responsable relations investisseurs, og at de nu bor lige om hjørnet i nummer 57 i Rue de Seine. Dejligt at vide – især som turist. Foto©JørgenKoefoed.

HVOR HAR MAN RÅD TIL AT BO?

Ikke specielt billigt – men ganske normalt: Tæt på 13 millioner kroner. Ikke dyrt når man betænker udsigten til byens mest berømte tårn og hele 5 værelser fordelt på 110m2. Foto©JørgenKoefoed.

Bungalow uden ståhøjde bestående af 1 værelse uden toilet og bad, men beliggende  på mondæne Boulevard Edgar Quinet i 14. arrondissement + nabo til de mange tusind begravede på Montparnasse-kirkegården. Adressen fejler således ikke noget heller ikke prisen, men …! Foto©JørgenKoefoed.

SOM I ALLE STORBYER – og selvfølgelig også i Paris – er der masser af lejligheder og huse til salg … vel at mærke, hvis man har sparet op og ellers oppebærer en god månedsløn. Her i Frankrig er der ikke noget, der hedder kreditforeninger, hvor man kan optage et billigt afdragsfrit 30 års lån. Nej her SKAL der være sparet op, eller hvis du kan finde en bank, der vil låne dig restbeløbet. At købe bopæl i Paris er sprøjtedyrt – med mindre man selv bygger boligen og placerer den på gaden. Det er gratis! Foto©JørgenKoefoed.