PARIS NU [121] – FRANSKMÆNDENE GIDER IKKE ARBEJDE

La Rotonde set fra Place Picasso. Foto©JørgenKoefoed.

DET VAR LIDT AF ET CHOK for Din Blogger, da meddelelsen tikkede ind på mobilen om, at demonstranter først havde bombarderet LA ROTONDE med sten og efterfølgende sat ild til den hæderkronede restaurant midt på Boulevard du Montparnasse på venstre bred.

Et chok, fordi Din Blogger gennem et lille halvt hundrede år, har haft dette sted som sit absolutte stam-spisested. Men det var vist  ikke derfor de angreb La Rotonde, men nok fordi, at det også er præsident Macron og hans hustrus foretrukne spise- og vandingshul.

Tilsyneladende nåede vandalerne kun at sætte ild til de røde markiser inden politi og brandvæsen  kom drønende og stoppede løjerne.

Det havde været lidt af en katastrofe, hvis det berømte brasserie, som er en klenodie fra de brølende 20’ere og 30’ere i det parisiske natteliv, var blevet til en brandtomt. Hvor skulle Macron og Din Blogger så spise henne?

Bloggen mistede sin gamle stringer – Madame Salomon – da hun for et par år siden blev dræbt ved mødet med en hurtigkørende cyklist ved Rue de Linné og Rue des Arènes.

DEN NYE STRINGER

Carl Johan Bocksch-Juul er stringer for denne blog samt en mand der ved en del om kunst. Foto©JørgenKoefoed.

Heldigvis er det lykkedes at finde en ny stringer. Han hedder Carl Johan Bocksch-Juul og har boet i byen siden han blev hjemsendt som FN-soldat fra Gaza. Her gjorde han i øvrigt tjeneste sammen med Gudhjems Flemming Svenningsen 1965-66.

Carl flyttede for et par år siden til en lejlighed på Boulevard de Port-Royal, som er en forlængelse af Boulevard du Montparnasse. Her er hans rapport fra et Paris i knæ:

”Desværre er der i Frankrig en lille del af befolkningen, hvis største fornøjelse er at demonstrere. Sammen med dem er der ’les casseurs’, som godt kan lide at smadre butikker, restauranter og så videre.

Balladen foregår i hele Paris. Demonstranterne har åbenbart en regel om at skifte mellem højre og venstre bred.

Under skraldemandsstrejken var det heldigvis ikke særligt varmt. De begyndte at tømme og rydde gaderne  for et par dage siden.

Franskmændene gider ikke arbejde. De vil have, at reformen om en pensionsalder fra 64 år bliver annulleret og tilbagerullet til 62 år. Det eneste land i verden med så lav en pensionsalder, vil jeg tro.

Jeg fornemmer, at der uge for uge er færre og færre som strejker. De har simpelthen ikke råd til det.”