PARIS NU [123] – UKRAINE ER HER ENDNU, NØGLE-FORVEXLING og to gode venner

DE ER DER ENDNU

DET ER I DAG PÅ 15. MÅNED, at russerne hærger i Ukraine med ‘bomben und granaten’. Flot! Hitler kunne ikke have gjort det bedre. Men ukrainerne holder stand og heldigvis har landet også stadig kræfter og økonomi til at opretholde deres ambassader rundt om i verden. Her titter ambassaden frem fra et kældervindue med stor optimisme på den elegante Avenue de Saxe i 7. arrondissement. Foto©JørgenKoefoed.

EN FATAL FORVEXLING

To nøgler, to måtter, to lejligheder. Foto©JørgenKoefoed.

DIN BLOGGER var ude for en meget ejendommelig oplevelse i forbindelse med leje af en airbnb-lejlighed: ”Det sket sidste år. Lejligheden var beliggende på Boulevard du Montparnasse. Koden til gadedøren passede og alt var tilsyneladende godt. Udlejer havde fortalt, at lejligheden lå på 1. sal, og at nøglen var placeret under måtten. Nemt! Lige at gå til … tilsyneladende.

Navnet på døren passede ikke til udlejerens navn. Det er ikke usædvanligt i Paris. Men der var ingen nøgle under måtten. Måske havde jeg taget fejl af etagen. Jeg gik op på 2. sal. Ingen nøgle. Jeg fortsatte op til 3. sal. Bingo! Her var der en nøgle under måtten. Jeg låste mig ind.

Da jeg kiggede ind i stuen, sad der en mand i sofaen. Han gloede på mig med rynket pande. Jeg kunne fortælle, at jeg havde lejet denne lejlighed for 14 dage. Manden nægtede. Han havde ikke udlejet sin lejlighed.

”Jamen, hvorfor har du så lagt nøglen under måtten?”

”Det er til min hustru, hvis jeg havde lagt mig til at sove.”

Hans navn passede heller ikke til det opgivne. Jeg bakkede ud og lagde nøglen tilbage under måtten. Så ringede jeg til udlejer og beklagede min nød. Han spurgte, om jeg nu også var i den rette opgang. Det var jo inde over gården, at den rigtige opgang befandt sig og var ikke hovedtrappen. Det stod ikke i vejledningen. Men det fremgik selvfølgelig af de fotos, jeg havde set, at lejligheden vendte ud til ejendommens gård. Det havde jeg ikke tænkt på.

Så ned langs hovedtrappen, ud i gården og ind i opgang B. Vupti: Der var en nøgle under måtten på 1. sal. Så det lykkedes til sidst.

Jeg tør slet ikke tænke på, hvis der ikke havde været nogen hjemme på 3. sal. Så var jeg bare gået ind. Pakket ud og gået ud og spise. Senere på aften var jeg så kommet tilbage og gået i seng. Og hvad var der så sket, hvis lejlighedens frue var kommet hjem – og set hvad der lå under dynerne. Det kunne været endt i et mareridt … eller det der var ‘værre’!

TO MEGET GODE VENNER

DE TO DYRERACER hund og kat er ikke altid lige gode venner. Men her i rue l’Échaudé i 6.arondissement går det hel fint. Foto©JørgenKoefoed.