PARIS NU [96] – EFTER BRANDEN I NOTRE DAME: FRANKRIG PÅ SEROTONIN

Jeg-fortælleren i ‘SEROTONIN’ indtager pæne mængder af anti-depressiv-midlet Captorix, der øger frigørelsen af den serotonin, der dannes på slimhinden i fordøjelseskanalen ved hjælp af exocytorix. Foto©JørgenKoefoed.

 KOMMENTAR   MENS BRANDEN HÆRGEDE Notre Dame Katedralen i Paris 15. april , var Din Blogger godt i gang med at læse Michel Houellebecqs nye roman SEROTONIN, der var udkommet i Danmark tre dage forinden.

Romanen handler om en 46-årig fransk embedsmand i Landbrugsministeriet. Han hedder noget så kvindeligt som Florent-Claude Labrouste og er grundigt træt af sit liv. Det har bestået af masser af sprut, cigaretter og damebekendtskaber. Et meget overfladisk liv med ultimativ frihed. Og uendelige valgmuligheder på alle hylder. Et liv, som er blevet hyldet og udlevet af mange mænd i den vestlige verden.

MEN.

Lige som vor franske ven; når man er midtvejs gennem livet og finder ud af, at al den frihed alligevel ikke kan bære gennem resten af livet, hvad gør man så?

Monsiuer Labrouste er i syv sind. Først overvejer han, at slippe af med sin multi-liderlige, nymfomane, japanske kæreste Yuzu ved simpelthen at dræbe hende. Men finder en anden udvej, da han ser programmet FRIVILLIGT FORSVUNDNE på tv-kanalen Public Sénat. Her fremgik det, at i Frankrig vælger over 12.000 mennesker hvert år at forsvinde og begynde et nyt liv. Nogen gange på den anden siden af Jorden, men også nogle gange uden at forlade byen.

Og som det også fremgik af udsendelsen, var metoden helt lovlig. Det står nemlig enhver myndig franskmand frit for ’at komme og gå’, som det passer ham/hende.

Efter tre dages ringen rundt til hoteller i Paris, finder Labrouste endelig frem til et hotel i 13. arrondissement, som stadig er et ’ryger-hotel’. Han opsiger sit job og luxus-lejlighed, hæver alle sine 700.000 euro og indlogerer sig i et af hotellets små værelser.

På denne måde indleder Labouste sin langsomme rejse mod døden. En proces, som ikke alene omfatter denne midaldrende franskmand, men også rækker videre.

BRANDEN OG HOUELLEBECQ

Morten Fester Thaysen, der er sorgepræst i Varde Sogn, og også lige har læst ’Serotonin’ skiver i Kristelig Dagblad en halv snes dage efter branden:

”Houellebecq nævner ganske vist ikke Notre Dame. Alligevel bliver hans roman en uhyggelig dødsmesse for den brændende katedral. En dødsmesse, som er mere dyster end nogen anden tolkning af branden. På skærmen viser sig journalister, der siger, at Notre Dame er et symbol på den franske identitet … Houellebecqs roman vil sige noget andet. Den er en lang skildring af dødsprocessen i den kultur, som udgør den franske identitet. Set med de øjne er det uhyggelige ikke, at Notre Dame brænder. Det uhyggelige er, at branden er et symbol på et land, et folk, en kulturel identitet, der er afgået ved døden. Landets hjerte er for længst gået i stå”.

Det er en barsk dom, som præsten Thaysen her udlægger fra Houellesbecqs nye roman. En roman skrevet af en de mest læste og agtede forfattere i den vestlige verden lige nu. Hans romaner er oversat til mere end 40 sprog.

DE GULE VESTES LAND

Romanens hovedperson flytter fra Paris, da hans hotel en dag erklæres røgfri. Han lejer et hus i Normandiet. Her opsøger han sin gamle ven Aymeric, som prøver at drive et godt gammeldags landbrug med køer på græs. Til sidste hænger det ikke længere sammen økonomisk med en dødbringende demonstration til følge. Hermed afdækkes de konsekvenser, som EU har skabt med sin frie handel hen over landegrænserne. En splittelse mellem eliten i de store byer og de ’arbejdende-fattige’ ude på landet.

Her forudser forfatteren faktisk ’De Gule Veste’, længe før ’De Gule Veste’ starter deres egen brand – ikke i Notre Dame – men på den lige så ikoniske Avenue des Champs-Élysèes.

FARVEL HVIDE MAND

Merete Reintoft anmeldte ’Serotonin’ i Berlingske og skrev blandt andet: ”Romanen er et rekviem over det vestlige, liberale og individualistiske samfund, en begravelsesprædiken over den hvide mands undergang”.

Men er det franske samfund blevet så opdelt og nedbrudt af blandt andet den massive indvandring – ikke mindst fra deres gamle kolonier – at landet nærmer sig et kollaps? Og med en borgerkrig til følge?

Svært at sige.

I Paris går livet sin vante gang. Men Paris er kun en lille del af frankernes land. Ude i hjørner ulmer det faretruende.

VAR BRANDEN I NOTRE DAME PÅSAT?

Det EU- og invandrer-skeptiske Gatestone Institute skriver på deres hjemmeside blandt andet:

”Ildebranden i Notre Dame skete desuden på et tidspunkt, hvor angreb på kirker i Frankrig og Europa breder sig. Alene i 2018 blev mere end 800 kirker angrebet i Frankrig. Mange af kirkerne har lidt alvorlig skade: Ødelagte statuer, hvor hovedet er fjernet, knuste tabernakler, afføring smurt ud over vægge. Flere kirker er blevet udsat for ildspåsættelse. Basilikaen Saint-Denis, hvor alle Frankrigs konger, på nær tre, er begravet, blev den 5. marts vandaliseret af en pakistansk flygtning. Flere glasmosaik-vinduer blev knust, og basilikaens orgel, der er et nationalt klenodie bygget i 1834-1841, blev næsten ødelagt. Tolv dage senere – 17. marts – brød en brand ud i Saint Sulpice, der er den største kirke i Paris, og forårsagede alvorlig skade. Efter flere dages tavshed indrømmede politiet endelig, at årsagen var en ildspåsættelse.”

Bloggen kontaktede sin parisiske stringer – madame Salomon – i går aftes. Hun kunne fortælle, at politiet endnu ikke har forklaret, hvordan der gik ild i Notre Dame … og at ingen tilsyneladende taler om det. Det eneste man interesserer sig for lige nu er genopbygningen … og om det skal ske med eller uden ændringer.

Hvis det viser sig, at mellemøstlige terrorister står bag, vil myndighederne sikkert gøre alt for at hemmeligholde det.  Ellers vil det være to skridt nærmere en borgerkrigsligende tilstand i det allerede hårdt prøvet land.

VAR GUD PÅ SPIL?

Et pressefoto taget af Chistophe Petit Tesson fra Associated Press, som er gået verden rundt, viser et kig ind i et total sodsværtet Notre Dame med et stort kors midt inde i kirken. Det står lysende klart med sit uberørte bladguld og en figur af Jomfru Maria med den døde Jesus i sine arme.

Meget mærkeligt! Alt er sortsværtet af ild og røg, men ikke korset og figurerne. Er det Gud, som med denne happening prøver at vække franskmændene fra deres selvforherligende, anti-kristne tornerosesøvn, som har gjort deres hjerter både kolde og hårde?

DE KRISTNE UNDER ANGREB

I mange lande er kristendommen under angreb. I et interview i Kristeligt Dagblad i sidste uge fortæller patriarken Bartholomæus I, som er en af verdens mest magtfulde ledere i den globale ortodokse kirke, ”at gruppen af kristne kirker svinder dramatisk ind i Mellemøsten. Kristne bliver fordrevet fra deres hjemlande. Og mange kristne mister livet på grund af deres tro”.

Disse landes rabiate, muslimske magtelite ønsker kristendommen bortelimineret. Lige som Hitler ønskede det for jødedommen.

Hvorfor mon?

Det seriøse franske dagblad LE FIGARO skrev for to uger siden:
Trussel efter islamistiske angreb: Kirker nu under overvågning
Efter afsløringen af et planlagt angreb på to kirker i forstæderne i Paris er det kristne samfund bekymret for at blive målet for islamister.

”Kristne er blandt de første mål for islamister. I de seneste måneder er de kristne i Irak, Syrien og Afrika blevet de foretrukne ofre for jihadisterne. En trussel der også synes at vinde frem i Frankrig,” siger advokaten og terror-specialisten Thibault de Montbrial til BFM-TV.”

”Det lykkedes, at undgå et angreb i søndags ved pågribelse af en mand, der ville angribe to kirker i Villejuif, der er en forstad til Paris. Kirkerne vil nu blive overvåget” fortæller den franske politiker Manuel Valles og fortsætter: ”Frankrig har en usædvanlig kristen arv. Denne arv skal beskyttes, men den skal forblive tilgængelig. At angribe en kirke er det samme, som at angribe symbolet på Frankrig”.

DEN KRISTNE KIRKE PÅ TILBAGETOG I FRANKRIG

Nedenstående er citater fra Guy Millière’s kommentar på gatestoneinstitute.org 27. april under rubrikken:

Ildebranden i Notre Dame og det kristne Europas ødelæggelse
”Knap en time efter, at flammerne begyndte at vise sig over Notre Dame – på et tidspunkt hvor ingen kunne give nogen forklaring – var de franske myndigheder hurtige til at melde ud, at branden var en ’ulykke’ og at ’ildspåsættelse kan udelukkes’. Bemærkningerne lød som alle den franske regerings officielle erklæringer efter angreb i Frankrig i løbet af det seneste årti.”

“Kirkerne i Frankrig er tomme. Antallet af præster er faldende, og de præster, der er aktive i Frankrig, er enten meget gamle eller kommer fra Afrika eller Latinamerika. Islam er nu den dominerende religion i Frankrig. Hvert år bliver kirker jævnet med jorden for at skaffe plads til parkeringspladser eller indkøbscentre. Der bygges moskeer overalt, og de er fulde.”

DEN FRANSKE UNDERKASTELSE

Michel Houellebecqs kontroversielle roman UNDERKASTELSEN, der udkom i 2015, beskriver hvordan Frankrig får en muslimsk præsident og landet langsomt ændre sig efter Vestens moralske og menneskelige sammenbrud:

Som der står på romanens bagside:

”For at undgå det højre-ekstremistiske parti Front National kommer til magten, går de øvrige partier i koalition med Det Muslimske Broderskab, og den karismatiske Mohammed Ben Abbes indsættes som landets nye præsident. Han indfører sharia-light, og efterhånden begynder det franske samfund at ændre sig: Kvinderne trækker sig fra arbejdsmarkedet, arbejdsløsheden falder markant, og de universitetsstuderende konverterer til islam.”

Ja, det er fiktion, men indeholder den alligevel en gran af sandsynlighed? Det kunne vel ske i Sverige, hvor de politiske partier står på hovedet, for ikke at lade Sverigesdemokraterne få politisk indflydelse.

HAR VI EN LORTE-GUD?

Berliner Zeitung – den største abonnementsavis i Berlin – har fået to personer med arabisk baggrund til at oversætte lydsporet på en video, som viser to muslimske mænd, som overfalder en hjemløs mand på en S-station i Berlin. Stationen hedder Schönleinstrasse og ligger i den stærkt indvandrerprægede bydel Kreuzberg. Det var velkendte vendinger som: ”Vi knepper din søster. Vi nakker dig.” og før de stak den hjemløse med knive: ”Din lortegud. Vi knepper din lortegud”.

Har den vestlige verden en Lorte-Gud? Eller behandler vi bare Gud som en lort?

HVEM FÅR RET?

Var det rigtigt, da Glistrup for mange år siden advarede danskerne om den ’muhammedanske fare’? Er personer som Pia Kjærsgaard, Pernille Vermund og Rasmus Paludan landsbytosser, som har fået islam galt halsen på grund af forkert potte-træning som spæde? Eller har nogen af dem fat i et lille bitte hjørne af sandheden om udviklingen i Europa?

ANGREBENE PÅ EUROPA

Historikeren Bernard Lewis fra Princeton University har skrevet adskillige bøger om islam, Mellemøsten og Europa. Under rubrikken: ’Trejde angrebsbølge mod Europa ruller’ der blev offentliggjort i Information 19. april 2007 tager han de tre store muslimske angreb på Europa under behandling.

Her skriver han blandt andet:

Den første bølge daterer sig tilbage til selve islams begyndelse, da den nye tro spredte sig ud fra den arabiske halvø, hvor den havde sin vugge, til Mellemøsten og videre. Det var dengang, muslimerne erobrede Syrien, Palæstina, Ægypten og Nordafrika og en stor del af det sydvestlige Europa, inklusiv Spanien, Portugal og Syditalien, der blev en del af den islamiske verden, og de gik endda over Pyrenæerne og besatte for en tid dele af Frankrig.

Den anden bølge blev foretaget af tyrkere og tartarer. Tyrkerne, som allerede havde erobret Anatolien, rykkede ind i Europa, og i 1453 indtog de det gamle kristne citadel i Konstantinopel. De erobrede en stor del af Balkan og regerede i en periode over halvdelen af Ungarn. To gange nåede de så langt som til Wien, som de belejrede i 1529 og igen i 1683.

Bliver den tredje bølge lykkens gang? Det er ikke umuligt. Muslimske immigranter har visse klare fordele. De har glød og overbevisning, hvilket i de vestlige lande enten kun opleves i mindre grad eller slet ikke. De er overbevist om det rigtige i deres sag, hvorimod vi bruger det meste af vores tid på selvnedgørelse og selvydmygelse. De har loyalitet og disciplin og, måske det vigtigste af alt, de har demografien på deres side.

Men læs selv Bernard Lewis interssante artikel på information.dk:
Trejde angrebsbølge mod Europa ruller

En artikel af Sidsel Nyholm i Kristeligt Dagblad fra november 2017 fastslår, at ’Europa bliver mere muslimsk’ og i følge Pew Research Center vil Europa komme op på en muslimsk andel på 7,4% i 2050, hvis den almindelige indvandring forsætter. Hvis tilstrømningen atter går amok, som i 2015, kan andelen af muslimer i Europa blive tre-doblet frem til 2050.

Ifølge religion.dk ser tallene for Danmark sådan ud:
1980 udgjorde muslimerne 0,6% af befolkningen omkring 83.000
2015 var der 263.000 muslimer
2018 var der 306.000 muslimer
2037 forventes at der er 540.000 muslimer

Informations chefredaktør Rune Lykkeberg udgav i slutningen af marts bogen VESTEN MOD VESTEN, hvor han prøver at besvare det spørgsmål, som han har stillet til sig selv: ‘Hvordan kan det være, at Vesten, der har overvundet alle rivaler og præsteret frihed, fred, lighed, velstand og fremskridt på et niveau, igen havde regnet for muligt, er ved at tabe sig selv?’

EN DYSTER FREMTID?

Indvandring. Migration. Flygtninge. Tre store problemer i Europa lige nu. Læg oven i de klimatiske problemer med voldsomme uvejr og stigende vandstand i verdenshavene. Man kunne godt gå hen og blive pessimist, hvis det ikke lige var fordi, at verden heldigvis er befolket med kloge og handlekraftige politikere.