PARIS NU [98] – DET ELEGANTE OG UELEGANTE MED MERE

PARIS ER EN BY, der paralyserer sine gæster. Øjet finder sjældent hvile. Enten passerer en meget smukt og meget elegant madame forbi dit synsfelt for strax efter at focusere på noget, der er måske er lidt mindre elegant. Og så videre til usædvanlige vinduesudsmykninger eller en underfundig grafitti på en husmur og så videre og videre ….

TOP-ELEGANCE: Der er mange fyldte skraldestativer i Paris. Ikke alle lige så elegant proppet som denne her i Rue de Rennes i 6. arrondissemnet. Foto©JørgenKoefoed.

FRANSK, SÅ DET BASKER: Jamen, for pokker. Kvinden her er heldigvis ikke en enlig svale. Der er mange, meget elegante damer i den franske hovedstad. Nok ikke så mange i 19. og 20. arrondisement, som her i Jardin d Luxembourg i  det 6. Foto©JørgenKoefoed.

KUNST TIL GANEN: Flere stede i Paris finder man butikker og restauranter, som har specialiseret sig i kaviar og vodka. Men hvorfor blot til maven? Som kunstværker fungerer de dyre ingredienser også ganske godt. Velbekomme til øjet! Foto©JørgenKoefoed.

HØJT TIL HEST: I Paris har man ikke afskaffet det ridende politi. Flot ser det ud, når de firbenede skridter ned af boulevarderne. Her i rue du Faubourg St.-Honoré tæt på Macrons soveværelse i Palais de l’Ëlysée i 8. arrondissement. Foto©JørgenKoefoed.

EN ADVARSEL, DER VIL NOGET: Paris er byen, der nu vrimler med individuelle køretøjer. Før var der kun de offentlige leje-cykler Velo-lib. Nu kappes alle mulige private om at tilbyde personlige, elektriske køretøjer, så som cykler, løbehjul med mere. Køretøjer man finder på gaden alle vegne, og som kan hyres via mobilens scanning-system. Men det er dyrt at ødelægge eller inddrage køretøjet til sig selv: 45.000 euro [337.000 kroner] og oveni tre år i Hotel Gitterly. Gad vide om den mult holder i byretten? Foto©JørgenKoefoed.