PARIS NU [77] – SKØRTEJÆGER, GRATIS KUNST OG DEN TILLOKKENDE HH

BENENE HAR FÅET BURKA PÅ

15:59 – Pige i bukser. Foto©JørgenKoefoed.

16:09 – Kvinde i nederdel. Foto©JørgenKoefoed.

16:19 – To piger i ben-burka. Foto©JørgenKoefoed.

16:23 – Pige i nederdel + 1 herre. Foto©JørgenKoefoed.

IHÆRDIGE FØLGERE af denne Blog vil kunne huske, at Din Blogger for år tilbage prøvede at lave statistik på, hvor mange kvinder der her i Paris bar kjole eller nederdel. Pariserinderne fremtræder jo som regel noget mere feminine end deres nordiske medsøstre, men det er ligesom om, at bukserne efterhånden helt har bortelimineret det feminine skørt. Tragisk for alle skørtejægerne! Skønt denne nye måling er foretaget et par uger tidligere på året end de andre år med temperaturer på omkring 17-18 grader bliver vilkårene for denne skare af mænd ringere og ringere.

RESULTATET
Forbipasserende kvinder i alle aldre: 241
Korte nederdele: 11
Mellemlængde: 13
Lange: 8
Shorts: 1
Bukser: 208

Det triste resultat viser, at kun omkring 10% ønsker at vise ben. Til det postive kan det så tilføjes at alle viste hovede – altså nul hijab, niqab og burka.

FAKTA OM UNDERSØGELSEN:
Foretaget 3. oktober 2017 mellem 15:55 og 16:25
eller den tid det tager at drikke en stor fadøl
på Villa Borghese på hjørnet mellem Boulverad Raspail og Rue Bréa i 6. arrondissement.

GRATIS KUNST AF STOR VÆRDI

DER ER FAKTISK ingen grund til at bruge 80 kroner eller at stå 2 timer i en kø for at komme ind til udstillingerne på de kendte museer. Det meste er ikke så helveds interessant, som de kunstforstandige påstår. Ganske vist blev et maleri af Gauguin for nyligt solgt for rekordsummen 2,2 milliarder kroner, men det bliver det jo ikke mere interessant at glo på. Derimod møder du ofte spændende kunst på husmurene overalt i byen. Men især i det såkaldte kineserkvarter – 13. arrondissement – hvor man efterhånden sjældent ser gule mennesker. Måske er de flyttet til dyrere områder i Paris … husk på kineserne er flittige mennesker, der ikke er bange for at knokle røven ud af bukserne alle ugens syv dage 365 dage om året. Det skæpper ofte i kassen. Nuvel. Har du brug for en afslappet slentrekul-tur, så tag syd-sydvest for Place Italie. Der er ikke nogen epokegørende monumenter, man SKAL se, derfor er du formentlig den eneste turist i området. Der er uendelig fredeligt, og endnu mere om søndagen, hvor et større udsnit af arrondissementet er lukket for motoriseret trafik. Tænk det kan lade sig gøre i Paris, men selvfølgelig ikke i Gudhjem.

DER DRIKKES IGENNEM

DEN ‘NYE’ TREND I PARIS er den magiske ‘Glade Time’. Bedre kendt under det uoversatte Happy Hour, som ikke alene har bredt sig til næste alle byens cafeer, men også blevet strukket til timer – ofte mange timer. Så vil du have fx store fadøl til en billig penge så se efter skiltet med HH. Her er et par tips:

De finere cafeer og restauranter kender ikke til Happy Hour, så her på La Rotonde på Blv. du Montparnasse 105 koster en halv liter fadøl på alle tider af døgnet 10 euro [75 kr.]. Foto©JørgenKoefoed.

På Tabac de la Sorbonne på Place de la Sorbonne skal du op med 6 euro [45 kr] for en halvliter fadøl. Foto©JørgenKoefoed.

På Le Guynemer i Rue d’Assas koster en halv liter fadøl også 6 euro. Foto©JørgenKoefoed.

 

Archi Bar i Rue Campagne Premiére betaler du 5 euro for den halve liter øl fra fad. Foto©JørgenKoefoed.

Nu begynder det at blive billigt at få slukket sin tørst. Her på Villa Borghese lige over for La Rotonde koster det kun 4,5 ero [33 kr.] for den halve liter fadøl mellem kl. 17 og 20. Foto©JørgenKoefoed.

Så bliver det vist ikke billigere. 3 euro [22 kr] for en halv liter skummende fadøl. Så er der kun ét at gøre: Drik igennem. Jo mere du drikker,  jo mere sparer du … måske til en uges længere ophold i Paris. Skål fra kl. 15-22. Foto©JørgenKoefoed.