PARIS NU [110] – ELEV FRA GLAS- OG KERAMIKSKOLEN PÅ BORNHOLM VINDER PRIS OG UDSTILLER I PARIS

DEN DANSKE KERAMIKER Pernille Pontoppidan Pedersen, der er uddannet på Glas- og Keramikskolen på Bornholm, har netop fået tildelt et ærefuldt stipendium fra THE MARTHA OG PAUL RENÉ GAUGUIN FOUNDATION på 35.000 kroner.

Begrundelsen lyder sådan:

”Pernille Pontoppidan Pedersen er kommet ind i rækken af bemærkelsesværdige kunstnere og keramikere i fodsporene til Thorvald Bindesbøll, Joakim Skovgård og J.F. Willumsen. Pernille Pontoppidan Pedersen eksperimenterer, dyrker skønhed i grimheden; hun glæder sig over ulykker i processen – et skabelsesprincip, der fremmer udviklingen af nye fantastiske, unikke keramikker.”

Det er kunsthistoriker og kunstkritiker på Politiken Trine Ross og tekstildesigner Astrid Krogh, der hvert år peger på en værdig modtager.

I forbindelse med legatet udstiller Pernille sine keramiske værker på Galerie Maria Lund – det eneste dansk-ejede galleri i Paris. Der var fernisage i går og åbent frem til 28. november. Hvis du er i byen, er du meget velkommen til at bese Pernille Pontoppidans værker og få en snak med Maria Lund. Hun taler flydende dansk og bider ikke!

FAKTA
Pernille Pontoppidan Pedersen stammer fra Oddense i Salling, men har været vidt omkring. Bor i dag på en landejendom mellem Engesvang og Silkeborg sammen med sin mand og deres to børn, hvor hun også fremstiller sine keramiske skulpturer.

Udstillingen har åben frem til 28. november.

Galerie Maria Lund
48, rue de Turenne
75003 Paris
Telefon: +33 (0) 1 42 76 00 33
Mobil: +33 (0) 6 61 15 99 91
galerie@marialund.com