PENSIONISTER KAN IKKE – IKKE – GÅ SELV

DET ER GANG PÅ GANG ­– på det ene trafik-møde efter det andet – slået fast af Erhvervsforeningen – og det med syvtommmersøm: Pensionister kan IKKE hverken gå op eller ned ad Brøddegade. Derfor ville Byforeningens ønske om en sommer-bilfri-by i Gudhjem resultere i, at INGEN turister ville besøge Danmarks meste eftertragtede by. Byen ville ligge øde hen. Cafeer, restauranter og isbutikker ville stå gabende tomme med en række konkurser til følge. Oven i ville en massiv arbejdsløshed brede sig. Kort sagt: Et total black out for Gudhjem.

Måske er det rigtigt, at turisterne hellere ville besøge Pederser og Aakirkeby end at tage turen op og ned af Gudhjems Brøddegade, men hvad var det, der skete fx Sanks Hans Aften? Omring 400 mennesker fulgte GÅENDE med fakkeltoget ned ad de stejle gader til bålet ved havnen.

Men hov, alle disse mennesker – en god bid af dem grå i toppen – var jo gået ned UDEN deres biler. Hvordan skulle de kunne komme op igen?

Da der hverken blev sendt busser eller ambulancer ned for at hjælpe de stakkels pensionister, var der kun den umulige vej: OP på Apostlens Heste! Og som fotografierne viser, lykkedes det alle at komme op af bakken igen ved egen hjælp.

Men kan det nu være rigtigt? Fakta er jo, at pensionister IKKE kan gå, altså må hosstående fotos være manipulerede!

Fotos©JørgenKoefoed.