PETANQUE-POKALEN RYGER DANMARK AF HÆNDE

Den norske nordmanden fra Norge kastede sig til den eftertragtede vinder-pokal. Ellers ses fra venstre: Spil-leder Lasse Falkenberg, bronze-vinderen Bent Jensen, trøstpræmie-vinderen Flemming Nålen fra Korsør [knælende], sølv-vinderen John Holm og yderst til højre Thomas fra Provianten, som ud over at spille med også sørgede for både det våde samt sponsor-præmierne. Foto©FlemmingNålen.

DEN FLOTTE POKAL – symbolet på Gudhjem-Mesterskabet i petanque – forlader ikke alene Bornholm, men også Danmark. Den skal en tur til udlandet – nærmere betegnet Kongsberg i Norge. Heldigvis er det en vandrepokal!

Klubbens eneste oversøiske medlem – Thor Sundquist – benyttede nemlig sit traditionelle sommerophold i Gudhjem til at lave den helt store overraskelse med en flot og særdeles velfortjent sejr i lørdagens mesterskabsspil. Han vandt ALLE sine 7 kampe – ud af de 29 stævnet bød på.

Efter at have gjort rent bord i den indledende pulje med 5 sejre, vandt han semifinalen over Poul-Erik Salomonsen med 13-5 og han sluttede festen i finalen med endnu en klar sejr: 13-7 over John Holm, der fortjent vandt sølv efter et nervepirrende 13-12-opgør mod Bent Jensen!

En millimeter kan gøre den store forskel, derfor er dommerens målepind et nødvendigt redskab under et petanque-mesterskab. Foto©FlemmingNålen.

John Holm kaster sit finale-kast … og må ‘nøjes’ med en andenplads.-Foto©FlemmngNålen.

GUDHJEM MESTERSKAB I SINGLE PETANQUE 2022
Mester og pokal: Thor Sundquist:. Sølv: John Holm. Bronze: Bent Jensen.
For ikke at forglemme vinpræmierne fra Thomas/Provianten; der i øvrigt også sørgede for masser af kølende væske til deltagerne under det godt 7 timer lange stævne.

Et lille PS til Thor Sundquists succes: Hans første rigtige møde med petanque-spillet var på banerne i Gudhjem et par år efter, at de var blevet anlagt. Og han blev så bidt af det, at han fluks rejste hjem og anlagde en bane i haven i Kongsberg efter Gudhjem-mønster. Det startede måske lidt i det små, men i dag er hans initiativ – ifølge pålidelige kilder – blevet et så stort sportsligt og socialt tilløbsstykke, at bystyret i Kongsberg overvejer at sætte ham på listen over initiativer, der bør belønnes med et kommunalt, socialt tilskud! Og det skader næppe hans sag, at han nu kan fremvise et petanque-trofæ, vundet i DANMARK!

Næste store petangue-arrangement bliver Melsted Double Championsship lørdag den 17. september. Arrangørerne har sikret sig at Hr. Sundquist IKKE har planlagt ferie i Gudhjem på dette tidspunkt.