RAPPORT 3 FRA BLOGGENS REJSENDE STRINGER – PLUDSELIG KOM TERROREN TIL ØSTRIG

COVID-TIDEN GØR det jo svært for vi rejsende nomader. Jeg havde troet, at denne rapport nummer 3 skulle sendes fra Tenerife, men sådan skulle det ikke gå.

Fra Bulgarien fløj jeg en uge til Østrig og derpå altså videre til Sicilien ­– Middelhavets største ø.

I øjeblikket er der rigtig god plads i flyene i Europa. Og billetterne er rystende billige. Bloggens stringer [forrest til venstre] gav 5 euro for at flyve København-Sofia i Bulgarien og senere 8 euro for Wien-Catania på Sicilien. Foto©PrebenNyborgMadsen.

Lyshave i Wiens midte. Det var et rørende syn. Terroren får ikke lov at tage over i Europa, selv om den gang på gang prøver. Foto©PrebenNyborgMadsen.

Østrigs skarptbevæbnede politi gik rundt i gaderne i ugen efter terror-attentaterne. Foto©PrebenNyborgMadsen.

Aviserne var fyldt med stof om terroren i ugen efter. Her et foto af gerningsmanden fra et overvågningskamera. Foto©PrebenNyborgMadsen.

I Østrigs hovedstad Wien havde terroren lige slået et sving forbi. Fire mennesker dræbt og mange sårede, da en albaner fra Nordmakedonien gik amok i en blodrus i Allahs navn.

Og så stod jeg dér foran et lyshav på Schweden Platz. Jeg tror, der snart var 1000 levende lys sat op til minde om, hvor sårbare vi er. At døden kan komme pludseligt – også på den her feje måde.

Det satte tanker i gang. Men angsten tog ikke over, mens jeg stod ved lyshavet. Tværtimod blev jeg rørt. Meget endda.

Østrig er slet ikke vant til at opleve terror. Men da den kom, var de på stikkerne og optrævlede netværket på hurtig tid.

DEN DYRE COVID-TEST

Hvorfor kom jeg ikke til Tenerife? Fordi det blev for besværligt og dyrt. Da jeg rejste fra Sofia til Wien måtte jeg have en negativ covid-19 test. Det fik jeg. Men blot en uge senere i Wien var det nødvendigt med en ny test for at komme til Tenerife. Pris 120 euro. Og så hoppede min kæde af.

Jeg sadlede om og brugte 8 euro på at flyve fra Wien til Catania på Sicilien. Otte euro! Det er godt 50 kroner. Tak til Ryanair.

Hvor næste rapport kommer fra tør jeg dårligt spå om. Men mon ikke fra Siciliens vulkan Etna?

Rapport 1
SLUT-PRUT MED JAMMER VED JAMMERBUGTEN
5. oktober 2020

Rapport 2
JEG FANDT INGEN HJEMLØSE I BULGARIEN
26. oktober 29020