POKALEN RETURNERER TIL DANMARK – FOR EN STUND?

Norske Thor Sundqvist kastede sig til den eftertragtede vinder-pokal. Fra venstre: Lasse Falkenberg, Bent Jensen, Flemming Nålen fra Korsør [knælende], John Holm og yderst til højre Thomas fra Provianten. Foto©FlemmingNålen.

HVIS DU IKKE LÆSTE det chokerende resultat af GUDHJEM MESTERSKABET I PETANQUE SINGLE, kan det kort resumeres her:

“Den flotte mesterskabspokal forlader ikke alene Bornholm, men også Danmark. Den skal en tur til udlandet – nærmere betegnet Kongsberg i Norge.

Klubbens eneste oversøiske medlem – Thor Sundquist – benyttede nemlig sit traditionelle sommerophold i Gudhjem til at lave den helt store overraskelse med en flot og særdeles velfortjent sejr i lørdagens mesterskabsspil. Han vandt ALLE sine 7 kampe – ud af de 29 stævnet bød på”.

Pokalen med Jonsknutens 904 meter som baggrund. Foto©ThorSundqvist.

Pokalen med Blefjell-massivets 1.342 meter som baggrund. Foto©ThorSundqvist.

Thor har luftet Pokalen i den friske, norske bjergluft. Det har den sikkert haft godt af, men nyd lige de to fotos og læs, hvad den glade Pokal-vinder beretter:

”Jeg har tatt noen bilder av pokalen – med fjellbakgrunn, som Thomas etterspurte. Jeg antar at også du (og klubben) kan være interesser [og Bloggen i særdeleshed. Red.]. Det er på mange måter godt å være hjemme igjen, men både Karin og jeg savner Gudhjem og det miljøet, vi er en del av der. Vi ser derfor frem til et nytt besøk i oktober, og da er planen at pokalen er med. Du får den da i din varetekt, og jeg håper at det er OK. Skal hilse fra Karin.”

PUHA … Pokalen returnerer, men den kan jo ryge til Norge igen til næste år … UHA!

Hvis du ikke fik læst det lille PS på Bloggen 16. august gentages det lige her: Thors første rigtige møde med petanque-spillet var på banerne i Gudhjem et par år efter, at de var blevet anlagt. Og han blev så bidt af det, at han fluks rejste hjem og anlagde en bane i haven i Kongsberg efter Gudhjem-mønster. Det startede måske lidt i det små, men i dag er hans initiativ – ifølge pålidelige kilder – blevet et så stort sportsligt og socialt tilløbsstykke, at bystyret i Kongsberg overvejer at sætte ham på listen over initiativer, der bør belønnes med et kommunalt, socialt tilskud! Og det skader næppe hans sag, at han nu kan fremvise et petanque-trofæ, vundet i DANMARK!

Næste store petangue-arrangement bliver Melsted Double Championsship lørdag den 17. september. Arrangørerne har sikret sig at Hr. Sundquist IKKE har planlagt ferie i Gudhjem på dette tidspunkt.