BLOGGENS POLITISKE ANALYSE [2]: STØJBERG ER DEN ENESTE, DER KAN REDDE DANSK FOLKEPARTI

 POLITISK ANALYSE:  En vittig kommentator har foreslået, at med alle de løsgængere der i øjeblikket sidder på deres ensomme taburetter i Folketinget, burde de danne et parti – LØSGÆNGER-PARTIET.

Men måske ikke så dårlig en idé endda.

I Bloggens sidste politiske analyse fra 5. februar – LYKKE-PARTIET ER DØD. LÆNGE LEVE LØKKE-PARTIET – forslog jeg, at Lars Løkke så småt begyndte at plukke i den brogede skare af enegængere, hvis han vælger at starte et nyt parti – hvad han jo gør!

Lars Løkke har indtil nu over 14.000 følgere på sin ’samtale-platform’ på nettet. Hvis de alle blev aktiveret til at skrive under på en parti-dannelse, ville Løkke faktisk kun mangle omkring 6.000 underskrifter til, at det nye parti kan komme på stemmesedlen ved næste folketingsvalg.

Lars Løkke har åbenbart lært noget af Mette Frederiksens makrelmadsmarkeringer. For et par uger siden tonede han frem på en youtube-video, hvor han sammen med Jacob & Co tilberedte Biksemad. Det er nemlig Løkkes favorit. Som han fortæller i videoen: “Vi plejer at holde familiemiddag hver søndag, men i søndags svigtede børnene, og da jeg i øvrigt var alene hjemme, måtte jeg spise biksemad tre dage i træk”.  Sagde Lars med et meget stort smil. Her sniger SE&Hør-spørgsmålet sig ind: “Hvor var Sólrun?” Foto©JørgenKoefoed.

FARVEN SKAL VÆRE LILLA

DR2’s DEADLINE havde for nylig Lars Løkke i studiet til en alvorlig samtale om den ’nødvendige politik, som Venstre i hvert fald ikke fører lige nu’, ifølge Løkke. Derimod fortalte han vidt og bredt om, hvad der skulle gøres for, at Danmark kunne blive stort igen.

Først og fremmest skulle farverne blå og rød afskaffes, så der kunne laves politik hen over midten. Men nøjagtig hvad der skulle ske forblev dog i det uvisse. Derimod stod det lysende klart, at Lille Lars fra Græsted havde besluttet sig for at starte et nyt parti. Han er kun 57, og man kan direkte se på ham, at han sitre. Han kan næsten ikke kan vente med at genstarte sin politiske karriere.

Bloggen mener som sagt, at Løkke skal begynde at plukke i løsgænger-buketten. Selv om han ikke ’ælsker’ Støjberg, er hun ud over Lars selv den største stemmesluger på Parnasset. Og husk: Lars var så snedig IKKE at stemme hende til ‘Ris-Retten’. Så kunne han stille med hende plus en fremtrædende erhvervsmand eller to kan det kommende folketingsvalg måske rumme en jordskredssejr for Løkke-partiet.

Efter at Pernille Roth, der var forkvinde for Venstre i Nordjylland og er genbo og veninde med Støjberg, også er trådt ud af det parti, hun ’hele livet har elsket ind til benet’, er der lukket op for, at en del af hendes 4.000 nordjyske medlemmer vil følge i hendes fodspor og forlade Venstre. Som hun fortæller til Ekstra Bladet: ”Jeg har hørt om vælgerforeninger, hvor det er helt skrækkeligt. Hvor mange har meldt sig ud, og kun meget få har betalt kontingent”.

Slår Støjberg sig sammen med Lars Løkke i et ny parti, er der ingen tvivl om, at rigtig mange Venstre-medlemmer vil krydse dem af på stemmesedlen. Husk på, med Løkke og Støjbeg vil partiet jo næsten være et genfødt Venstre – blot uden Jakob Ellemann!

Lad os nu se, hvordan det går med ’Ris-Retten’. Den kan trække længe ud og er sikkert først færdig langt inde i næste år. I mellemtiden kan Støjberg tælle på fingrene. ”Ælle-Bælle-Mig-Fortællle-Du-Slap-Fri”, siger hun måske til både Lars Løkke og Nye Borgerlige og vender sig mod Tulles vingeskudte parti.

Vil du være med i Lars Løkke Rasmussens netværk? Du tilmelder dig på nettet og opgiver dit navn, adresse og telefonnummer og fortæller om din livserfaring og kan krydse af, hvad du interesserer dig for‚ fx Skole, Kultur, Medier, Uddannelse eller Udlændingepolitik. I følge sidste måling i denne uge tæller netværket nu 14.500 interesserede. Foto©JørgenKoefoed.

BALLADE I DF-GRUPPEN

I følge TV2’s politiske kommentator Hans Redder var der meget teatertorden under gruppemødet hos Dansk Folkeparti 9. februar. Flere talte om, at partiet trængte til en ny frontfigur, men da Tulle tog tyren ved hornene og meldte ud, at han ikke ville være formand såfremt et flertal var imod ham, opstod der radiotavshed i gruppen. Ingen tog ordet. Ingen ville alligevel af med gode, gamle Tulle.

Ét er sikkert, hvis der ikke kommer en ny frontfigur i partiet, vil det smuldre helt hen og kan risikere at miste sine sidste stemmer til Nye Borgerlige. Så er det exit DF. Det er der mange, der vil være superglade over – ikke mindst Poul Nyrup, som i tidernes morgen mente, at partiet aldrig ville blive så stuerent, at andre såkaldte hæderlige partier, såsom Socialdemokratiet, kunne indlede et samarbejde. Heldigvis for Pia gik det anderledes.

Eneste chance for det skrantende parti er at indsætte Inger Støjberg som forkvinde. Det vil give den saltvandsindsprøjtning, som kan genrejse partiet. Men vil Tulle vige pladsen – og hvad med Messerschmidt, som drømmer om at blive øverste chef? I går blev det oplyst, at Støjberg nu deler kontor og sekretær med Dansk Folkeparti på Borgen. En indikator eller bare noget praktisk? Hmmm, nok mest det første.

Selv om Morten fik rekord-mange stemmer ved Europa-parlementsvalget for år tilbage – faktisk flere end nogen anden nogensinde – er han ikke den rigtige til en genrejsning. Han er suveræn i EU-spørgsmål og kan skyde enhver EU-tilhænger i sænk med sin lillefinger, men man kan ikke kalde ham folkelig. Og det kræves i dét parti.

Men alt ligger formentlig stille indtil ’Ris-Retten’ og ’Meld-Feld-sagen’ er afsluttet.

Om Støjberg bliver dømt eller ej for sine ’store forbrydelser’ mod barnebrudene spiller ingen rolle for hendes politiske come-back. Der er dem, der hader hende inderligt, lige meget hvad der sker, og så er er dem, der støtter lige meget hvad.

BARNEBRUDE OG DANSK LOVGIVNING

Selv om ‘Ris-Retten’ som sådan  ikke handler om barnebrude, så er fakta trods alt, at Støjberg overholdt dansk lovgivning i hendes ministeriums adskillelsesprocedure, der åbenbart stred imod de internationale konventioner, der i forne tider blev udformet i lyset af jødeforfølgelserne under Anden Verdenskrig.

I §22b stk. 2 afsnit 3 i den danske ægteskabslov står der følgende: ’Et ægteskab, der er indgået i udlandet [uden for EU], anerkendes ikke, hvis en part ved vielsen ikke var fyldt 18 år’. Ifølge Børnekonventionen er man barn, indtil man er fyldt 18 år.

Så de danske love – herunder også Grundloven – er desværre underlagt internationale konventioner ­– på samme måde som Koranen af mange muslimer anses for at rangere over alle andre love i verden – incl. Den Danske Grundlov og konventionerne.

Ja, det er en mærkelig verden, vi efterhånden lever i – Støjberg eller øj!

Politisk analyse nr. 1
LYKKE-PARTIET ER DØD – LÆNGE LEVE LØKKE-PARTIET
5. februar 2021