RÅKOLDT VED HAVNEKORETS 10-ÅRS-START

Det var fru Svenningsen og Yrsa Trangbæk, der agerede skilteholdere denne blæsende morgenstund. På et tidspunkt kom der et vindstød, som var tæt på at rive både Yrsa og skilt i havnebassinet. Heldigvis stod der en robust herre bagved og forhindrede katastrofen. Foto©JørgenKoefoed.

TRETTEN SANGERE PLUS EN HUND mødte op på Gudhjem Havn her til morgen for at slå hul på Gudhjem Havnekors 10 års jubilæum. Det var lidt af en koldstart i den blæsende vestenvind.

Startsangen ’Hvem kan sejle foruden vind’ havde svært ved at få vinger. Som fru Svenningsen udtrykte det: ”Melodien der blev væk”.

Det gik lidt bedre med Povl Dissing & Benny Andersens ’Hilsen til Forårssolen’ fra 1981. Den er ikke hel let at synge, men det gik lige. Så gik det meget bedre med den forbudte ’Danmarks Sang er en Ung Blond Pige’ af Kai Hoffmann & Carl Nielsen fra 1924/26. Her blev stemmerne ikke borte med blæsten.

Ertholm var langt fra fyldt op, men der var dog omkring 30 på dæk, da Birgit Blochs salut-sang ’Der går Altid Både Tilbage’ gjaldede ud over verdenshavet. Der blev vinket – og så var der varm kaffe i Provianten.

Sæsonen er således i gang og frem til og med efterårsferien er der afgangssang hver morgen 9:45, hvor også DU er velkommen!