RACISME ELLER BARE LIDT SJOV?

I går søndag var der stadig lidt tilbage af den festlige – eller racistiske – udsmykning oven over bagerforretningen. Foto©JørgenKoefoed.

SOM DET FREMGIK af historien ‘Gudhjem – om lidt med smørrebrød, persisk grill, streetfood og genåbning af bagerforretningen’ som blev bragt på Bloggen 16. februar agter Jon Andersen fra Restauration 3760 blandt meget andet, at genåbne den gamle bagerforretning i Brøddegade. Ikke som bageri, men blot som udsalg af morgenbrød og kager fra bageren i Hasle. Det vil han gøre i samarbejde med sin persiske ven Simon Esfandiari. Den sidste oplysning er åbenbart ikke faldet i god jord hos alle på Bornholm ­– eller er den?

Jon Andersen fra 3760 er i tvivl om intentionen bag udsmykningen af den gamle bagerforretning i Brøddegade i Gudhjem. Foto©JørgenKoefoed.

I hvert fald oplevede Jon, at terrasse-gitteren oven over bagerforretningen i lørdags var blevet udstyret med flere persiske tæpper samt en tegning af snabel-sko og en meddelelse om, at her åbnede bagerforretningen DET FLYVENDE TÆPPE 1. juni.

Jon har fjernet det meste af denne udsmykning – undtagen ét tæppe, som han ikke lige kunne få ned. Han er i stærkt tvivl om denne happening har racistiske undertoner – eller blot er en festlig velkomsthilsen i anledning af, at der atter kommer brød og kager i den nu lukkede bagerforretning.

Hvis DU ved, hvem der står bag, eller du simpelthen er ophavsmanden, bør du kontakte Bloggen. Det kunne være interessant at få afklaret, om der ligger racistiske motiver bag. Ring til Jørgen Koefoed på 2782 0241 eller mail til: arkivparis@aegir.dk.

Du kan læse blog-historien her:

http://www.lisahoyrup.dk/jk/gudhjem-om-lidt-med-smoerrebroed-streetfood-og-genaabning-af-bagerforretningen/