RAPPORT 4 FRA BLOGGENS REJSENDE STRINGER – BLIVER DET EN GLÆDELIG JUL?

FOR MENNESKER uden et hjem – og sådan én er jeg jo nu på 9. år – er julen lidt sværere at komme igennem end de fleste normale danskere aner.

Drømmen om den harmoniske dansen om juletræet og uddeling af julegaver er blot en umulig drøm for vi knap 7.000 registrerede hjemløse i Danmark. Vi er henvist til forsorgshjemmene. Jeg har holdt jul i både Australien, Albanien og på Tenerife, men tre gange har jeg fejret 24. december blandt hjemløse på forsorgshjemmene.

Det ene år sad jeg i Hillerød over for en groggy person, som da han havde fyldt tallerkenen op med and, sovs og rødkål pludselig lod hovedet falde ned over måltidet. Bang! Åh, han var beruset!

Et andet år i Haderslev havde personalet dækket op til 48 personer. Da jeg satte mig var vi tre, der var mødt op. Og den første forlod fællesskabet allerede under velkomsttalen om ’den glædelige jul’. Den næste gik før desserten. Folks følelser kan bare ikke klare sådan en aften. Fiaskoen og ensomheden rammer som en stjernekaster. Så hellere gemme sig på værelset med en flaske snaps.

Så bliver min jul ’glædelig’ i år? Jeg aner det ikke. Men jeg har bestilt flybillet hjem til København til 17. december. Hvis coroen altså ikke forhindrer hjemrejsen?

I så faldt bliver min jul siciliensk. Og det ville jeg ikke have noget imod, hvis den gjorde. Kunne måske både være ’hyggeligt’ og ’glædeligt’.

Jeg elsker at sidde på en balkon. Det gør jeg blandt andet nu, hvor jeg skriver min fjerde rapport til Bloggen. Foto©PrebenNyborgMadsen.

Årets kalender? Utroligt, hvis den her kan sælges. Men det er jo Sicilien og mafiaen er bestemt ikke død her. Så … Foto©PrebenNyborgMadsen.

Sicilien er lidt livløs i det. Her finder man sig ikke i alt. Og taler gerne Roma imod. Mange statuer har således mistet hovederne. Foto©PrebenNyborgMadsen.

Sandet på stranden her ved Catania er ikke hel så fint, som på Dueodde, men vandet er varmere og der er mulighed for at stikke sig på en vildvoksende kaktus. Foto©Preben NyborgMadsen.

Skål – og glædelig jul til hele Danmark fra vi syv tusinde hjemløse. Foto©PrebenNyborgMadsen.

Rapport 1
SLUT-PRUT MED JAMMER VED JAMMERBUGTEN
5. oktober 2020

Rapport 2
JEG FANDT INGEN HJEMLØSE I BULGARIEN
26. oktober 29020

Rapport 3:
PLUDSELIG KOM TERROREN TIL ØSTRIG
5. december 2020