RAPPORT 7 FRA BLOGGENS REJSENDE STRINGER – JEG BLEV SOM JOURNALIST-PRAKTIKANT JAGTET AF BØSSER I MEDIEVERDENEN…

Det gik hedt for sig på datidens mest hotte mandeblad. Foto©JørgenKoefoed.

MEDIE-VERDEN har forandret sig.

Da jeg fik mit første job i 1982 stod den på nøgne damer, ugentlige champagne-fester på redaktionen, og på bordene hos redaktionssekretærerne stod hele flasker vodka. Nå ja, mit første job var på mandebladet ’ugens rapport’, hvor der blev festet igennem hver uge, når oplagstallet var gået i vejret. Ankommet fra Jylland og 23 år gammel var det spændende. Og vildt!

Mit seneste job var på VIA University College i Horsens 2008. Jeg var reduceret til kommunikationsjournalist og røvkedede mig med at markedsføre uddannelser. Spiste salat og drak dansk vand. Uha, så seriøst og med et utal af møder.

På ’ugens rapport’ blev møderne holdt på det nærmeste værtshus ’Fremtiden’ og endte ofte i ragnarok og vanvid. Men sjovt var det. Og bladet betalte.

Har denne udvikling på redaktionerne gavnet nogle? Det mener jeg ikke! Medier i dag er efterhånden ligegyldige og strømlinede. “Fake news”, som Trump siger det.

Journalisterne er blevet bange for at miste deres job, selv om lønningerne i dag ikke er noget at prale af. Så de laver, hvad der bliver bestilt og går hjem kl. 16.

BØSSE-JAGTEN PÅ POLITIKEN

Preben Nyborg Madsen: ”Jeg kender flere mandlige kollegaer, som oplevede det samme som mig på Politiken. Bøsserne var på dupperne, når ungt kød dukkede op to gange om året”. Foto©PrebenNyborgMadsen.

Jeg oplevede også fest og farver, da jeg kom til Politiken. Her sad folk i kantinen med øl på bordene, og der blev debatteret højlydt. Enkelte sov på kontorerne, når de ikke kunne finde hjem. Beruselse så man stort på i start 80’erne. Jeg havde kollegaer, som ikke havde skrevet en linje i otte måneder og bare brugte bladhuset som et værtshus.

Sex? Jovist fandt det da også sted, men jeg vil putte mundbindet på. Ønsker ikke at hænge folk til tørre. Men – vist var der da det. Og jeg blev fx også jagtet som praktikant af homoseksuelle kollegaer. Nå, lad de historier ligge.

Næste rapport 8 bliver forhåbentlig fra det store udland. Jeg kan dårligt vente på at komme ud på eventyr.

Læs del 1 af Bloggens MeToo-trilogi
DIN BLOGGERS KOMMENTAR: KAN DET VÆRE FARLIGT FOR MÆND AT HAVE KVINDELIGE KOLLEGER?
24. januar 2021

Læs del 3 af Bloggens MeToo-trilogi på torsdag [28/1]:
DIN BLOGGERS KOMMENTAR:
SEX-CHIKANE GIK IKKE KUN UD OVER DAMERNE

 

Rapporterne fra Bloggens rejsende stringer:

Rapport 1
SLUT-PRUT MED JAMMER VED JAMMERBUGTEN
5. oktober 2020

Rapport 2
JEG FANDT INGEN HJEMLØSE I BULGARIEN
26. oktober 2020

Rapport 3:
PLUDSELIG KOM TERROREN TIL ØSTRIG
5. december 2020

Rapport 4
BLIVER DET EN GLÆDELIG JUL?
15. december 2020

Rapport 5
UTROLIG UDVIKLING
1. januar 2021

Rapport 6
SEX NÅR MAN ER HJEMLØS
18. januar 2021