RIFBJERG DOBBELT PÅ HOVEDET

Klaus overrasker hele tiden. Hør nu her denne historie fra dagens overraskelser:

Min hustru tager i dag bussen fra Gudhjem til Nexø. Hun har ikke spiseværing, men derimod stor appetit på at købe en ny nederdel fra Claudi i den relative fashionable modeforretning QARISMA i den fordums så driftige fiskerby. Det gør hun så. Bagefter går hun til boghandleren på torvet for at købe Rifbjergs nyeste opkast HOVEDLØS . Jeg er Rif-fan og er medlem af den eneste (lukkkede) fan-club: Club de Claus.

Videre!

Bogen kommer til Gudhjem og husherren åbner den! Skrig og skrål. Idet jeg åbner omslaget springer den over både kolofonsiden, smudstitlen og titelbladet og går direkte ind på side  321!!! med ordene: delen af  Mosquito-maskinens cockpit sad stadig begravet i garageanlæggets tag helt forkullet…

Bogens titel gjorde mig mistænkelig. Ha! Ha! Rif er sjov! Han springer simpelthen de første 320 sider over og går direkte på med side 321!! Hold kæft, hvor creativt! Hovedløs humor. Romanen mangler simpelthen hovedet og bringer kun kroppen. Ah-ja, hvor er Claus Causual!

Men stop nu en halv.

Ved gennembladning finder jeg ud af, at bogen er hel. På side 33 starter bogens side 1 og den er pagineret lige efter bogen – helt til side 352, hvor de sidste 7 sider er blanke!!

Nexø Boghandel fortæller, at deres yderligere 2 eksemplarer ikke er behæftet med denne fejl. Altså er jeg ved et svineheld kommet i besiddelse af en Rifbjeg-fejl-indbinding. Bogbinderen er simpelhen kommet til at medtage det sidste ark på 32 sider først som sidst i bogen. Hvis dette svarer til et fejltryk på frimærker, betyder det, at denne Rif-bog, indkøbt for 299 kr., må være det ti-dobbelte værd!! – eller endnu bedre: Et uvurderligt samlerobjekt, som slet ikke kan værdisættes i nutidskroner!!!

Hvad byder du for dette klenodie, som IKKE er til salg?