SÅ ÅBNER GUDHJEM MUSEUM – OG DU ER INVITERET

Der er ved at opstå en lille skulpturpark foran Gudhjem Museum. Her ses Julie Høms ÅBO, men omkring Stationsbygningen er i øjeblikket udstillet 5 værker af den bornholmsk/japanske billedhugger Jun Inoue. Foto©JørgenKoefoed.

SÆSONEN STARTER på lørdag. I hvert fald når det drejer sig om Gudhjem Museum. Årets første udstillinger holder fernisage i morgen – lørdag 24. marts – fra 14:00 til 17:00. Her er DU inviteret. Museet byder på opvarmede lokaler, tempereret rødvin, kølig hvidvin og koldt postevand. Hertil noget knas.

I Udstillingssalen viser Jan Kuloj udstillingen KLIMA – NATUR I AFTAGEN OG TILTAGEN. Skarpe sort-hvide tegninger, der er fremstillet ved hjælp af en hel unik metode, hvor sort emalje-pulver bliver brændt og fikseret på papiret. Kuloj bor i Aarsdale og har tidligere udstillet på bla Bornholms Kunstmuseum og Grønbechs Gaard samt på Charlottenborgs Forårsudstilling.

Sigurd Vasegaard – selvportræt udført i træsnit.

Vasegaard arbejdede også med ler og gips. Foto©JørgenKoefoed.

I Stationsbygningen er grafikeren Sigurd Vasegaard kommet frem i lyset –igen. Han har tidligere haft sit eget udstillingsrum i Pakrummet, der sidste år i forbindelse med Gudhjem Banens 100 års ’jubilæum’ blev omdannet til et lille museum for den gamle station. Vasegaard er en af Danmarks ypperligste grafikere. Han døde i huset i Holkadalen i 1967, hvor han havde boet siden 1935. Han er ikke mindst kendt for sine fantastiske illustrationer til ‘Vølvens Spådom’, som også kan ses på udstillingen.

Fakta

KULOJ + VASEGAARD
Fernisage lørdag 24. marts 14:00 – 17:00
Åben i påsken 25. marts – 2. april 13:00 – 17:00
3. april – 22. april KUN torsdag, lørdag og søndag 13:00 – 17:00.

Entré 50 kroner. GRATIS for medlemmer af Gudhjem By- og Mindeforening. Det er muligt at melde sig ind ved indgangen:
100 kr/person/år – 200 kr/husstand/år. Kontanter eller Mobile Pay.

PERMANENTE UDSTILLINGER

Stationsbygninger rummer desuden tre permanente udstillinger:

Gudhjems Byhistorie
Gudhjem Banen
Oluf Høst Skitsesamling.