SÅ BLEV DER SUNGET – OG SPIST KAGE!!!

Yrsas havnekors-kage var så stor og indbydende, at Per Bentsen havde svært ved at holde nallerne fra chokolade-orgiet. Foto©JørgenKoefoed.

SOM ANNONCERET HER PÅ BLOGGEN var det i dag – 20. april – at Gudhjem Havnekor blev samlet for første gang i år for at synge en ottendedelsfyldt Ertholm ud på sin farefulde færd til det yderste øst.

Solen skinnede så meget, at den pressede termometeret op på 19 grader. Vinden var nænsom: 5 sekundmeter fra sydsydvest. Førsteviolinisten spillede for, mens Pjok oplod sin skingre stemme, så det næsten var umuligt at høre korets: ‘Hvem Kan Sejl’- ‘Kom Maj, Du Søde Milde’ – ‘Go’Morgen, Klippeø’ og ‘Der Går Altid Både Tilbage’.

Værre blev det, da Ursula Bambuch sang en bragende opera-arie. Den blev akkompagneret af en øredøvende, fræsende slibemaskine, der var i gang med at færdiggøre den 19 tons tunge havneport. Efter sigende skal den hejses på plads på tirsdag.

Men hvad rager det os havnearbejdere. For til sidst var der nemlig både friskbagte boller fra Gina og en kæmpestor kage fra Yrsa. Og ikke at forglemme: Elna havde nykopieret alle sanghæfterne samt tilført otte nye … der var ikke meget at græde over denne morgen.

Jo, det blev første sangdag med manér!