SÅ BLEV SCALA GUDHJEM KONGELIG HOFLEVERANDØR

Bloggens hoffotograf var desværre ikke tilstede i Scala Gudhjem, da Prins Henrik morede sig kongeligt over de franske opera-løjer. Men her er han fotograferet for nøjsgtig 1 år siden sammen med han ven, visesangeren Claude Chichon, som Prinsen havde foreslået som Årets Æreskunstner 2015 i Østermarie. Foto©JørgenKoefoed.

Bloggens hoffotograf var desværre ikke tilstede i Scala Gudhjem, da Prins Henrik morede sig kongeligt over de franske opera-løjer. Men her er han fotograferet for nøjagtig 1 år siden sammen med sin ven, visesangeren Claude Chichon, som Prinsen havde foreslået som Årets Æreskunstner 2015 i Østermarie. Foto©JørgenKoefoed.

DET ER GANSKE VIST! Meget tidlig i morges – omkring ved 5-tiden – lagde kongeskibet til kaj i Rønne. Det var prins Henrik, der sammen med seks jagtkammerater – kammerherre Christian Kjær, kongelig jægermester Jens Bjerregaard Christensen, hofjægermester Peter Zobel, kammerherre Fritz Schur, kammerherre Frank Uhrenholt og prins Pignatelli – skulle på bukkejagt i Rø Plantage. Det kom de også, men udbyttet var magert. Således var den tidligere forsikringsdirektør, Peter Zobel, den eneste der fik nedlagt en buk.

Som Prinsen siden udtalte til TV2/Bornholm:

“Jeg så nok 15 dyr, men man kunne ikke skyde dem, da de var for langt væk.”

Efterfølgende har den sikkert stået på en gedigen jagtfrokost. Men trods jagtselskabets høje gennemsnitsalder ville de ikke til køjs. De ville underholdes.

Derfor kontaktede Henriks kammertjener formanden for Scala Gudhjem, Tonny Nybirk, for at høre om der kunne arrangeres en særforestilling med en passende film.

Det kunne der.

Den franske film MARGUERITE, der har premiere i Scala Gudhjem på torsdag, var netop blev uploaded og var klar til visning.

Den købte drengene.

Kammertjeneren havde beordret popcorn, så gryden var fuld, da Prinsen kom med sit følge. Men Henrik brød sig ikke om de ildelugtende majskerner og ville i hvert ikke i biografen med nogen, der sad og knasede. Så nul popcorn. I stedet delte Prins Henrik en Svaneke øl med en af de andre fra selskabet – uden dog at drikke ud.

Den kongelige gæst synes vældig godt om filmen i modsætning til dagens bukkekonge.

En halv times tid efter filmen, skulle de gamle drenge atter ud med bøssen.

Sikken energi!

FAKTA

margueritewww

MARGUERITE
Instrueret af Xavier Giannoli.
Frankrig 2015
129 minutter

Vises i Scala Gudhjem
fra torsdag 19. maj
til og med onsdag 25. maj
Alle dagene kl. 19:15.
85 kroner

Handlingen: Marguerite Dumont er en velhavende kvinde, der nyder musik og særligt opera. Hun elsker at optræde foran sine venner, og beslutter at optræde for et langt større publikum. Det eneste problem er, at hun synger pivende falsk, men ingen nænner at fortælle hende det.

Kristian Lindberg, Berlingske Tidende: “…en rørende og vedkommende film, der er inspireret af den sande historie om den talentløse operasangerinde Florence Foster Jenkins.”

Søren Vinterberg, Politiken: “…forener faktisk farcen med den tragedie, hvis fem akter fruen gennemlever så tappert, at man hjerteligt under hende en lykkeligere udgang.”