SÅ ER DEN HER: OPSKRIFTEN PÅ SOMMERFESTENS VINDER-KAGE
DER VAR seks m/k’ere, som deltog med en hjemmebagt kage til den store kagekonkurrence, som blev afholdt under Sommerfesten i Holkadalen sidste måned.
Alle kagerne var gode. Det gjorde, at de to smagsdommere måtte indtage mange bidder, før de kunne kåre en vinder. Det blev HOLKA-KAGEN, som var creeret af Noa Andersen fra Holkavej. Han er uddannet produktionsingeniør og har i ti år undervist på Campus Bornholm i teknologi og fysik. Så tricket bag den velsmagende kage er måske: 1/2 del teknologi + 1/2 del fysik … og vel også en lille smule kærlighed.
Efter kåringen blev der kaldt til DET STORE ÆDEGILDE. Kort tid efter var der ikke mange kagekrummer tilbage på de riges borde.
HOLKA-KAGEN
3 lagkagebunde med finthakkede mandler.
Nederste lag:
Makroner fugtet med portvin – ligesom bunden.
Skovbær vendt i flødeskum, skal være pænt sødet med sukker.
Øverste lag:
1/2 kagecreme +1/2 flødeskum + 1 stang vanilje. Mængden afgøres af, hvor store lagkagebundene er.
Midterste bund og øverste bund fugtes let med portvin eller hyldeblomstsaft
Pyntes med chokoladeglasur og flødeskum på siderne.
Lagkagen skal helst lægges sammen dagen før servering.
Velbekomme!