SÅ ER DER 10 ÅRS JUBILÆUM – IGEN

Sangkoret fotograferet første år 10. september 2013. Foto©JørgenKoefoed.

Første år 2013, hvor Ursula Bambuch jævnligt supplerede med opera-arier. Bag ved Ursula den nuværende korleder Poul-Erik Salomonsen. I midten Ragnhild Koch og korets stifter Lucas Schmidt. Helt yderst til højre korets berømte og stærkt savnede 1. violinist, Jens Riis. Foto©JørgenKoefoed.

Sådan blev 10-års jubilæet fejret første gang. Anden gang kommer der andre og større boller på suppen. Her korets førstemand Poul-Erik Salomonsen. Foto©JørgenKoefoed.

DET VERDENSBERØMTE GUDHJEM HAVNEKOR fejrede Skærtorsdag 10. april deres 10 års jubilæum. Ud over to store skilte med et 1-tal og et 0-tal, der markerede det runde jubilæum, var der ikke nogen festlighed. Derfor har korledelsen ved Poul-Erik Salomonsen og Allan Hallin fra Østerlars sat en ny jubilæumsdato: 1. AUGUST. Ved denne lejlighed bliver jubilæet festligholdt på en langt mere storslået måde.

Der startes allerede klokken 9:40, da der skal synges mange flere sange. Denne gang med musikledsagelse af Johan Lorentzen på guitar og Hans Askou fra Tejn på violinen.

Sådan skal der synges: ’Hvem kan sejle foruden vind’, ’I Gudhjems stejle gader’, ’Den danske sang er en ung blond pige’, ’Danmark nu blunder den lyse nat’, ’Livet er en morgengave‘ og den traditionelle slutsang ’Der går altid både tilbage’ med text af 91-årige Birgit Bloch fra Skyttegænget.

Det skal bemærkes, at en af gengangere i repertoiret ’I Gudhjems stejle gader’ i dagens anledning kun består af ét vers. Det er til gengæld ny-digtet af Poul-Erik og handler om et af byens hotteste emner: Trafikken.

Efter sang kan der købes kaffe på Provianten som sædvanlig – og som extravaganza ankommer Yrsa Trangbæk med ikke mindre end to stooore lagkager.

Det bliver en festdag af de større. Af samme grund har den bornholmske verdenspresse anmeldt deres ankomst. Begivenheden skal foreviges på både print og i billeder.

Alle er velkomne – også DIG!