SÅ ER DER ATTER ANSAT EN NY CHEFREDAKTØR PÅ BORNHOLMS TIDENDE [OPDATERET 19:47]

Bornholms Tidende udkom første gang i 1866. Antallet af chefredaktører, der har passeret gennem alle disse år er utallige – bare inden for de sidste to år er kolofonen blevet ændret tre gange. Foto©JørgenKoefoed.

SOM BEKENDT blev Øjvind Hesselager efter halvandet år som chefredaktør sparket til hjørne og helt ud af banen, da en række medarbejdere på Bornholms Tidende ikke kunne lide hans lidt hårdkogte stil. Synd for bladet. Synd for læserne. Avisen var blevet rigtig god – bedre end nogensinde.

Sådan nogenlunde ser han ud, den nye chef på Bornholms Tidende. Foto©Ritzau Scanpix med tilladelse fra Kristoffer Gravgaard.

I mellemtiden har redaktionschef Nanna Krogh holdt stolen varm til Kristoffer Gravgaard, der netop er blevet ansat som ny ansvarshavende chefredaktør på Bornholms Tidende. Han er fra 1977, født i København og uddannet som cand.com. på Roskilde Universitets Center.

Kristoffer startede i journalistikkens verden ved at lancere Lokalavisen Kartoflen i København i 1995. I de følgende år blev han medstifter af De Forenede Lokalaviser I/S, som udgav/producerede Lokalavisen Kartoflen, Strandvejens Lokaltidende, Rundetaarn Avis og adresseavisen Rendestenen. Flere af disse publikationer var den afdøde bornholmske reklamemand Jacob Ludvigsen også dybt involveret i. Derudover var Kristoffer også med til at starte metroXpresse.

Siden 2012 har han været udviklingschef på nyhedsbureauet Ritzau. Har tidligere været chefredaktør på Newspaq – et nyhedsbureau ejet af den socialdemokratiske A-presse. Desuden redaktionschef på avisen.dk, der udgives af Freeway Media Aps i Viborg. Her var han med til at udvikle avisens redaktionelle koncept, avisens netavis og nyhedsbureau DNY.

Kristoffer Gravgaard tiltræder 1. september, og ifølge MediaWatch vil han fokusere på at skaffe flere digitale abonnenter. Ikke så mærkeligt, da Kristoffer på RUC skrev specialet ’Rituel nyhedslæsning’ om danskernes læsning af nyheder på internettet.

Den nye chefredaktør slår sig ned i Hellig Peder, hvor han for seks år siden var så heldig at erhverve et hus. Han er gift med journalisten og kommunikationskonsulenten Helene Marie Hassager med hvem, han har sønnerne Max på 10 år og Leo på 6 år.