SÅ ER STIEN TIL BOKUL GENÅBNET

Du er kommet op på Bokul ad den sydlige sti, og kigger nu ned over byen. Hvis du herfra vil ned til Nørresand Havn, går du til venstre i nordlig retning.. Foto©JørgenKoefoed.

I DE GODE, GAMLE DAGE var der overalt i Gudhjem små smutveje her og der. Efterhånden som tiden er gået, er de på en eller anden måde forsvundet. Eller nej, de er der faktisk endnu, men naboerne til nogen af stierne, har ligesom inddraget arealet i deres private matrikel.

Takket været et stort arbejde fra Den Grønne Gruppe under Byforeningen, er en del af dem blevet genåbnet oven i købet med et vejskilt.

Den nyeste ’landvinding’ er BOKUL-STIEN. Den går fra Nørresand 9 og 11, og fortsætter op til Bokul. Ved brug af denne sti slipper man for at gå op ad den trafikerede Serpentinervej. Gruppen ville godt have opkaldt stien ’Knud Larsens Sti’ efter den herre, der boede i Nørresand 9, men det har familien modsat sig.

Din Blogger har gået turen ’baglæns’; det vil sige oppe fra Bokul og ned til Nørresand, hvor man normalt måske ville starte fra neden.

Stien er etableret i samarbejde med kommunens Grønne Mand, Morten Bach Jørgensen. Tag turen en gang i mellem, så den ikke vokser til.

Du kigger ned på Serpentinervejen og skal begynde nedstigningen ad ‘Hugormetrappen’, som faktisk nu er blevet en del af ‘Bokul-stien. Foto©JørgenKoefoed.

Vel nede ved Serpentinervejen viser et stort skilt, hvor Bokul-stien begynder. Foto©JørgenKoefoed.

Ned, ned, ned … hold tungen lige i munden. Foto©JørgenKoefoed.

Flere trin, trin … og trin. Foto©JørgenKoefoed.

Det går heldigvis nedad hele vejen – med mindre du går den modsatte vej. Foto©JørgenKoefoed.

Nu er du næsten nede. Foto©JørgenKoefoed.

Så er du nede. Sådan er opgangen til Bokul-stien markeret. Foto©JørgenKoefoed.

30 meter ad flisebelagt sti … og så er du ude på Nørresand. Foto©JørgenKoefoed.

Bokul-stien starter mellem nummer 9 og 11 på Nørresand. Det var i nummer 9, Knud Larsen boede. Foto©JørgenKoefoed.