SÅ GÅR DANNEBROG SNART TIL TOPS – IGEN

Solskin og højt humør her på Høst-trappen i Løkkegade. Fra venstre: Mogens Cordsen, Helmut Prüssing [stopper 2020], Hans-Martin Bloch, Erik Høst [Flag-formand], Jens Hansen [stopper 2020] og på trappen Svend-Aage Mortensen [stopper 2020] – og bag kameraet Jørgen Koefoed. Foto©JørgenKoefoed.

BOKULS SYV FLAGISTER har det med at holde deres årlige flagmøde på markant blodige datoer. I 2016 var det fx på datoen, hvor Hitler skød sig en kugle for panden [30. april]. I år faldt mødet på datoen, hvor Struensee og hans ’body’– lensgreven, juristen og teaterdirektøren Enevold Brandt – blev halshugget, parteret, opskåret og lagt på hjul og stejle på Fælleden af bødlen Gottschalck Mühlhausen. Det var 28. april 1772.

Nuvel – hvor blodige disse mødedatoer ellers har været, foregår flagmødet normalt temmelig ublodigt. Det eneste røde der kunne vise sig, er absolut ikke fra sprøjtende blod, men højst fra hindbærmarmeladen i det servede wienerbrød.

Det er 14. gang at holdet mødes for at planlægge sommerens flaghejsning på Gudhjems klippeknold. Bortset fra én har alle syv været med siden starten i 2006. Det var det år, hvor Købmand Hansen solgte SPAR-butikken i Gudhjem og gik på pension. Det var nemlig ham, der ene mand klarede ærterne med Dannebrog på Bokul i en lang række år.

Første flagdag bliver på Bededag – 17. maj. Sidste bliver søndag 29. september + efterårsferien 13. – 20. oktober.

VIL DU VÆRE MED I FLAG-TEAMET I 2020?

Klokken er 8, kirkeklokkerne bimler og Dannebrog går til tops på Gudhjems berømte klippeknold. Foto©JørgenKoefoed.

Til næste år vil der ske udskiftninger. Alle sker frivilligt. Alderen er begyndt at trykke hist og pist, så tre af den faste stok, har besluttet at i år skal være sidste gang. Så kunne du have lyst til at være med fra næste år, kan du kontakte Flag-formanden Erik Høst på 2682 0689 eller send en besked til Bloggen: arkivparis@aegir.dk.

Tjansen er normalt 3 uger inden for perioden midt i maj til slut september. Perioden behøves ikke at være fortløbende, men deles normalt op i en uge eller to ad gangen. Og der er altid mulighed for at få assistance i tilfælde af sygdom eller, hvis svigermor pludselig og uinviteret dukker op. Stillingen er ulønnet, men der vanker en storstilet middag med drikkevarer på Restaurant Venezia i Gudhjem sidst på året. Det hele financieret af Gudhjem Erhvervs- og Handelsstandsforening.