ISEN BLEV OVERLEVERET TIL 3. GENERATION

Gudhjem Havnekor var svulmet så meget op, at der måtte ikke mindre end tre musikanter til: 1. vilolinisten Jens Riis og hans strenge-orkester: Johan Lorentzen og Birgitta Eriksson. Foto©JørgenKoefoed.

Der var trængsel i GUDHJEM SPECIAL IS som på en højsommerdag, da butikken skiftede ejere. Foto©JørgenKoefoed.

Halv-mexicaneren Lennarth Laursen leverede, som det sig hør og bør, butikkens nøgler til de nye ejere, Malene og René Becker, på en velourpude. Manden i midten er ejendomsmægleren Kim Moore-Kofod fra Nybolig, som havde ordnet papirerne. Foto©JørgenKoefoed.

Lennarth Laursen havde tak til mange, men allermest til sin søster Gurli, som gennem årene havde hjulpet ham så meget. Som Lennarth udtrykte det: ‘Vi har boet i samme hus og tilbragt så meget tid sammen, at mange har troet, at du var min kone. Kortets text, hvor en is var afbildet, var på mexicansk, kunne oversættes til: ‘Hvis du havde været en is, ville du være min yndlings-is. Efterfulgt af en stor krammer … og måske glimtede en lille tåre et eller andet sted. Foto©JørgenKoefoed.

SOM RÅBT UD i alle verdenshjørner – også her på Bloggen – fik de nye ejer af den kendte butik GUDHJEM SPECIAL IS overdraget butikkens gyldne nøgler på en rød velourpude her til formiddag. Det var den tidligere ejer – og den nye ejers onkel – Lennarth Laursen, der ikke uden vemod og med bevægelse i stemmen afgav ejerskabet til det hus, som han flyttede ind i i 1958 sammen med sine forældre og 10 søskende – OK, måske kom nogle af de fem brødre og fem søstre til undervejs i det store hus, som i starten fungerede som overnatningssted for turister … og meget senere blev til en is-butik.

Gudhjem Havnekor var mødt talrigt frem og fremførte midt i solen de to signatursange og fire andre. Den fjerde var der ingen, der kunne synge, så man gik hastigt videre til afslutningssangen ’Der går altid skibe tilbage’.

Bagefter trakterede de nye ejere med crement, sodavand, sandwichs, softice og lakridskugler kun afbrudt af et par taler og to arier fra Gudhjems egen private operasanger Ursula Bambuch.

Man skulle tro det var jul … så meget trængsel og alarm blev Gudhjem udsat for på denne første sommerdag. JO, jo … måske ikke sommer, men varm nok til at nyde en Gudhjem Special i solen.