SÅ VANDT HAN SØRME IGEN

Uden at have forstand på petanque, kan enhver se, at denne spiller – vinderen Steen Anker Jensen – er i en særlig klasse. Foto©HanneStrøby.

SIDSTE ÅRS GUDHJEM-MESTER I PETANQUE SINGLE, Steen Anker Jensen, fandt igen storspillet frem og genvandt titel og pokal, da årets mesterskab blev afviklet i lørdags i det fineste petanque-vejr på banerne ved havnen i Gudhjem.

Steens selvtillid og fokusering var da også helt i top forud for turneringens start, da han kækt meddelte, at han netop havde top-shinet den medbragte vandrepokal, ”fordi han da havde tænkt sig at tage den med hjem igen!”

Og der står den altså nu atter på kamin-hylden i Løkkegade, selvom det hele hang i en ret tynd tråd, da han undervejs tabte den 3. puljekamp 13-8 til Vilmer Mortensen. Men derfra så han sig ikke tilbage: Vandt semifinalen med 13-6 over eks-mesteren Bent Jensen – og den spændende finale med 13-10 over turneringens alderspræsident, Jens Frandsen på 87!

Kampen om ‘bronzen’ blev vundet af Bent Jensen, [Gudhjem-mester i 2019], der besejrede mesterskabernes helt store overraskelse, turneringens sponsor, Thomas Svensson fra Havnecafeen Provianten, med de tætte cifre 13-10.

I løbet af de seks timer arrangementet varede, blev der spillet i alt 20 kampe – næsten alle i overværelse af interesserede turister, der tilfældigt kom forbi.

Gudhjem Petanques næste større arrangement bliver MELSTED DOUBLE CHAMPIONSHIP, der løber af stablen lørdag 18. september. er er lukket for tilgang, da de maximale 12 pladser allerede er booket. Men. Alle er velkomne til at møde op til træning på banerne ved havnen i Gudhjem. Det foregår tirsdage og fredage fra kl. 10:30 året rundt.

Nogen gange lå kuglerne så tæt, at turneringsleder Lasse Falkenberg måtte tage målebåndet i aktion. Foto©HanneStrøby.

Det endelige finalekast er foretaget – ja, det er Steen Anker Jensen, der er tættest på. Jens Frandsen må ‘nøjes’ med en andenplads. Fotio©HanneStrøby.

Den afsluttende pointtavle med byens kunsthandler James Bauerle som publikum. Foto©HanneStrøby.

Sponsoren fra Gudhjem havnecafé Provianten – Thomas Svensson – overrækker gyldne dråber til vinderen Steen Anker Jensen. Foto©HanneStrøby.

De tog det hele. Fra venstre Jens Frandsen [nr. 2], Steen Anker Jensen [nr. 1], sponsor Thomas Svensson og Bent Jensen [nr. 3]. Foto©HanneStrøby.