SÅ VIRKER SCALA GUDHJEM 100% IGEN

Hurrah … det virker! Så kan tæppet igen trækkes både fra og til uden brug af menneskehånd. Foto©JørgenKoefoed.

FLITTIGE BIOGRAFGÆNGERE har sikkert bemærket, at det efterhånden er længe siden, at biografens fortæppe har været i aktion. Men nu funker det igen.

Uheldet skete 20. juni, hvor den amerikanske film ’Bombshell’ skulle rulle hen over det hvide lærred. Problemet viste sig, da der blev blændet op for traileren til den nye James Bond-film. Fortæppet ville ikke gå til side. Gode råd var dyre. Ingen kunne være tjent med at se en film på det gule, bølgende bomuldstæppe.

Heldigvis kunne operatøren huske, at et lignende problem for mange år tilbage var blevet løst ved, at sætte en stige op og løsne tæppets to yderste fører-ringe. Det blev gjort under megen festivitas og ivrig medvirken fra publikum. Efter et kvarters kamp kunne tæppet trækkes til side manuelt.

I forrige uge skulle det digitale forevisningsapparat have sit årlige eftersyn af en tekniker overfra. Han fik så det elektriske system, der driver tæppet til at fungere igen. Faktisk en lidt kompliceret ting, da tæppet drives via det gamle forevisningsapparat, som endnu står i operatørrummet.

Så velkommen til et Scala Gudhjem, som nu atter fungerer 100%.