SAMLER GUDHJEMS MURER-JAN PÅ BRUGTE HERRE-TANGATRUSSER?

Anna Portisch’s bidrag: Kasakhiske broderier og levevis. Foto©JoDamKærgaard.

VI HAR ANDUVET efterårets sidste måned. De fleste ’terrorister’ er tager hjem … aaah!

Men derfor sker der alligevel en hel masse – ikke mindst i Gudhjem.

I lørdags åbnede årets sidste udstilling på Gudhjem Museum med værker af Christiansø-maleren Carl Oscar Lemvigh. I dag åbner BANKEN udstillingen DET VI SAMLER.

Galleristen Jo Dam Kærgaard fik ideen fra udstillingen om sin afdøde mor i foråret. Her udstillede hun blandt andet moderens samling af øreclips. Det gav stof til mange sjove samtaler med de besøgende. Det var her ideen opstod.

Nitten samlere er der blevet plads til. En stor del af dem bor i Gudhjem. En af dem er Murer-Jan. Han var forleden på Restaurant Venezia, hvor han ikke ville afsløre, hvad det var han samlede på og således udstillede, men restauratør Martin kunne fortælle, at den gode mand samlede på herre-tangatrusser – brugte vel at mærke. Nu bliver det spændende at se, om det virkelig er rigtigt, hvad denne spaghetti-kok lod sive til restaurationens gæster.

Andre udstillere er Karna Rønne Harild, Jacob Lund, Kirsten & Henry Kofoed, Ole Hertz, Anna Portisch, Trygve & Erik Wiedemann Høst, Karna Harild, Bitten Danig, Charlotte & Catarina Kok, Lene Skovgaard, Jakob Dam Kærgaard, Gudhjem Naturbørnehave & Vuggestue, Ole Harild, Lotte Hoffmann og Lise Gravesen.

Som extra bonus er de udstillede genstande forsynet med en lille historie. Så husk læsebrillerne!

Fakta
DET VI SAMLER
BANKEN, Brøddegade 7, Gudhjem
Mobil 6110 2403
www.gudhjembanken.dk
Åben fra lørdag 5. november til lørdag 26. november
men kun onsdage, torsdage, lørdage og søndage
klokken 14:00 – 17:00.
Mød samlerne weekenden 12. og 13. november 15:00 – 17:00.
Finissage lørdag 26. november 15:00-17:00.
GRATIS adgang.