MICHAEL KVIUM MALER I DISSE UGER PÅ GUDHJEM MUSEUM [OPDATERET 29/4/21]

Michael Kviums persongalleri er ofte temmelig bizarre. Her BOSSEN og LEMANDEN. Begge olie på lærred. 200 x 100 cm. 2013. De to malerier er ud af en serie på 20, som Kvium malede på bestilling fra 20 kunstsamlere fra Jylland. De blev malet over en række år, og blev til sidst udstillet på Fredericia Teater inden de blev fordelt blandt køberne. Det bliver spændende at se, hvad han får ud af sit ophold på Bornholm. Foto©MichaelKvium.

NOGEN KAN MÅSKE huske tv-programmet fra sidste år ’Kunsterkolonien Skagen’ hvor seks af Danmarks fremmeste kunstnere indlogerede sig på Ruths Hotel og blev udstyret med seks forskellige lokaliteter, hvor de så i 14 dage skulle lade sig inspirere og udføre et eller flere kunstværker.

I disse dage er Eddy Media i gang med at producere endnu et program med samme tema: KUNSTNERKOLONIEN BORNHOLM.

Kunstnerholdets navne er indtil videre hemmelige, men Bloggen ved i hvert fald, at Michael Kvium er en af de seks som sammen med filmholdet hr indtaget Melsted Badehotel. Herfra kører kunstnerne – måske – hver dag ud til deres atelier rundt om på øen.

Michael Kvium, som vel er blandt TOP-3 af kunstnere i Danmark, arbejder i denne og næste uge i udstillingshallen på Gudhjem Museum. De fem andre har fået tildelt arbejdsrum andre steder rundt på øen. Også disse steder er hemmeligholdte – indtil videre. Dog kan det tilføjes, at en af kunstnerne – videokunstneren Kim Mejdahl – var nede og se på det lille stenhus Freja, som i forne tider var havnekontor på havnen i Melsted. Han kunne ikke bruge huset som atelier. Ikke så meget for køligheden, men som han skulle have udtrykt sig: ”Hvis jeg opholder mig her og kigger ud af vinduet, kommer jeg aldrig i gang med arbejdet. Udsigten er simpelthen for smuk”. Han blev i stedet installeret på Høst Museet.

Kunstværkerne bliver udstillet på Bornholms Kunstmuseum fra 18. juli. Programmet, der kommer til at bestå af seks afsnit, bliver vist på DR2 i løbet af august.

KUNSTNERKOLONIEN BORNHOLM 2021 består af Michael Kvium, Kim Mejdahl, Ursula Reuter Christiansen, Julie Nord, Kaspar Kaum Bonnén og Sif Itona Westerberg.

KUNSTNERKOLONIEN SKAGEN 2020 bestod af disse kunstnere:
Erik A. Frandsen, Frederik Næblerød, John Kørner, Kirsten Justesen, Maria Torp og Cathrine Raben Davidsen.

PS: Eddy Media har indtil videre ikke ønsket, at offentliggøre de øvrige fem medvirkende kunstmere.