SID FORSAT GODT I SCALA GUDHJEM … OG EN FILM MAN SKAL OG MÅ SE!

40 sæder klar til udskiftning. Foto©JørgenKoefoed.

Det kræver både sin mand og kvinde, at udskifte et sæde i biografen. Her er Torben Christoffersen, Tonny Nybirk, Lars ‘Lasse’ Bjarne Pedersen og Tine Hammerlund i gang med skruetrækkere og svensknøgler. Foto©JørgenKoefoed.

JA, MAN SIDDER GODT i Scala Gudhjem. Og uden at prale sidder man faktisk ikke bedre i nogen anden biograf i Kongeriget. Men den position skal jo hele tiden forsvares. Derfor udskiftes nu 40 sæder, så de mest benyttede pladser bevarer deres gode sidde-egenskaber.

Det skete, da biografens bestyrelse havde indkaldt til den store rengørings- og oprydningsdag i går.

Omkring 15 frivillige brugte det meste af lørdagen på dels at skifte de første 20 sæder ud, og dels at lave en total oprydning af det store rum, der findes under biografsalen. Der blevet gået så drastisk til værks, at det snarere blev til en udrensning.

Nu er der ryddet totalt op. Aldrig har der været så tomt i lagerrummet. Det er lige før det er helt uhyggeligt, at komme der ind.

Nu er der også en reel chance for at filmplakater og trailer kan glide hen over de nye skærme i cafe-lokalet – uden afbrydelser. Foto@JørgenKoefoed.

Samtidig blev de to skærme i cafeen udskiftet. De skal normalt vise plakater og trailere for de kommende film løbende døgnet rundt. Men de gamle udviste så blandet en funktionsdygtighed, at de måtte køres til containerpladsen. Nu skulle det tjøre!

PS: Det er dog ikke tale om helt nye sæder. Faktisk er det renoverede sæder fra de store kommercielle biografer. I dag kræver storbymennesket bredere sæder til deres bredere bagdele dertil sodavandsholdere og små borde til popcorn-bægeret og slikposen.

Helt nye biografstole koster en bondegård, og da Scala Gudhjem går ind for genbrug blev det denne bæredygtige løsning.

Silvio Berlusconi – spillet af formidable Toni Servillo – trådte tilbage som regeringschef 12. november 2011. Samtidig krævede hans hustru gennem mange år skilsmisse. Det er her vi møder ham i filmen. Foto©AngelFilms.

HUSK at se filmen SILVIO OG DE ANDRE. Den vise sidste gang i aften 19:15. Det er en bidende, satirisk spillefilm om Italiens tidligere regeringschef, medie-kongen, landets rigeste og ikke mindst damernes og mafiaens ven Silvio Berlusconi. Den er simpelthen mageløs!!!