SIDSTE DAG MED DANNEBROG

Der var flagnedtagning på Bokul 14. oktober, hvor de otte flagister fejrede, at sæsonen gik på hæld. Fra venstre: Lene Birkholm, Birgitte Eybye Nielsen, Ilse Søndervang, Hans-Martin Bloch, Kim Fønss-Lundberg, Erik Høst, Mogens Cordsen og fotografen, der ikke kunne være to steder på én gang. Foto©JørgenKoefoed.

ALLE DER har været i eller bor i Gudhjem har sikkert på et eller andet tidspunkt nikket goddag til et flagrende Dannebrog på Bokul – byens toppunkt. Flaget er blevet sat op hver morgen mellem otte og ni og strøget igen inden solnedgang. Det sker ikke af sig selv – endnu … men skyldes otte frivillige fra byen.

I dag er sidste dag for sommerflagningen. Det startede 9. maj og slutter således i dag 23. oktober – i alt 168 op- og nedture.

Ja, det er frivilligt, ulønnet arbejde – og dog ikke helt. Gudhjems Handelstandsforening med Søren Danig som formand ejer flagstangen, er så glade for at der flages hele sommeren, at de diverterer med en middag på Restaurant Venezia i Gudhjem.

Den italienske kok Andrea, der faktisk er gået på pension, men laver pizzaer hver lørdag, og som noget hel særskilt  denne aften tilberedte en afslutningsmiddag for holdet. Den stod på en italiensk kyllingeret efterfulgt af den berømte Tiramisu . Bravo! Superlækkert!

Martin serverede, men ikke ham ejeren. Han var nemlig taget til Royal Arena i København for at høre bandet, der var i vælten, da farfar var ung: THE CURE.

Aftenen forløb med ret meget grin og snak og endte med fadbamser på Provianten indtil holdet blev smidt ud ved lukketid klokken midnat.

HVIS DU OGSÅ VIL VÆRE MED

Hvis DU til næste år får lyst til at være blandt de heldige otte på flagholdet, så har du chancen NU. To holder nemlig op: Lene har kun været med i to år, men er flyttet fra Bokulvej tæt på flagstangen til et hus i Svaneke. Mogens har 12 år på bagen og stopper, som han siger, mens legen er god. Begge blev belønnet med klapsalver og henholdsvis to flasker rødvin og en Chivas Regal 12 year.

Hvis du vil være med:
Ring til – nej ikke formand, ej heller forperson – men forvæsen Erik Høst på 2682 0689.

Kylling og rødvin på italiensk, masser af danske fadbamser og gode Gudhjem-grin hele raden rundt. Foto©JørgenKoefoed.