SKUD I SOMMERLANDET [3:5]

EN GARTNER TIL MOLERNE: For år tilbage – det var vist i 2016 – afsatte politikerne 750.000 kroner til renovation af de hullede og underminerede moler i Gudhjem og på Nørresand. Siden er der ikke sket en hujende fis – bortset fra at ydermolen på Nørresand er blevet mosbegroet. Men nu sker der måske noget. Johan Lorentzen og Hans-Martin Bloch har sammen med den nye havnekoordinator hr. Jordan gennemgået hullerne, men beløbet er nu svundet ind til 550.000 kroner. For dette beløb kan der puttes lidt cement i hullerne. Ifølge Johan skal der et pænt stort millionbeløb til, hvis de to havne skal have den meget tiltrængte gennemgribende reparation. Men til at starte med kan man jo bestille en gartner til at slå græsset på molerne. Foto©JørgenKoefoed.

FRA SKROT TIL KARTOFLER: På Melstedvej lige over for Dagli’Brugsen har der sommeren igennem stået en lille trehjulet bil med bagagerummet fyldt med kartofler. Ikke alene ser den flot ud, men er også et bevis på, at selv om en bil har mistet nummerpladerne og er moden til en skrotpræmie, kan den stadig gøre nytte. Foto©JørgenKoefoed.

LAD FALDE HVAD IKKE KAN STÅ: Når stokroserne efterhånden mister kraften og saften begynder de at hælde faretruende ud til siden. Ofte til gene for de forbipasserende. Her på Melstedvej blev der gjort kort. Foto©JørgenKoefoed.

NU PÅ JAPANSK: Beboerne i Lillevang i Gudhjem er blevet trætte af den traditionelle danske have. Nu vendes det hele på hovedet. Store sten og bambusseng med videre skal være med til at gøre det hele lidt mere exotiske. Lige pludselig er vi i Japan! Foto©JørgenKoefoed.

VASK MIG: De fleste i Gudhjem kender den røde 2CV, som Venezia-Martin i forne tider drønede rundt i. Nu har den ikoniske bil i rigtig mange måneder stået stille i en carport på Kirkevej. Og der er ikke noget som en støvet overflade, der tiltrækker beskeder … ofte noget med ’vask mig’. Denne her er lidt mere avanceret. Foto©JørgenKoefoed.